Csokoládés briós
Hozzávalók
Csokoládés briós
Elkészítés
Elkészítés
Margarinnal kikenek 12 darab briósformát, de a 12 darabos brióssütőforma is megfelel. A tésztát 12 egyenlő részre osztom. A briósok közepébe egy-egy kocka étcsokoládét nyomkodok és betakarom a tésztával, nehogy kifolyjon. A formákba helyezem, sütőlapra teszem és letakarom őket, majd meleg helyre teszem és pihenni hagyom őket egy fél óráig. Közben a sütőt 200 °C-ra melegítem.
A briósok tetejét bekenem a felvert tojással. 12-15 percre sütőbe teszem, ennyi idő alatt a tészta megemelkedik és szép aranybarnára sül. Majd vegyük ki a formákból és tortarácson hagyjuk őket hűlni.
Csokoládés briós
Hozzávalók
Csokoládés briós
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Margarinnal kikenek 12 darab briósformát, de a 12 darabos brióssütőforma is megfelel. A tésztát 12 egyenlő részre osztom. A briósok közepébe egy-egy kocka étcsokoládét nyomkodok és betakarom a tésztával, nehogy kifolyjon. A formákba helyezem, sütőlapra teszem és letakarom őket, majd meleg helyre teszem és pihenni hagyom őket egy fél óráig. Közben a sütőt 200 °C-ra melegítem.
A briósok tetejét bekenem a felvert tojással. 12-15 percre sütőbe teszem, ennyi idő alatt a tészta megemelkedik és szép aranybarnára sül. Majd vegyük ki a formákból és tortarácson hagyjuk őket hűlni.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?