![Csokoládés croissant](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31918/csokolades-croissant-15677.webp)
Csokoládés croissant
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez kb. 34x40 cm:
Élesztős tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az instant élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztává válik. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és hagyjuk kelni (kb. 45-50 perc), amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete.
Formázás:
A tortabevonót nagyon apróra vágjuk ( vagy nagylyukú sajtreszelőn is lereszelhetjük). Osszuk a tésztát ketté, és enyhén lisztezett munkafelületen egyesével nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø 35 cm). Minden kört 8 tortadarabra osztunk. Ecseteljük meg a széleket egy kis vízzel. A tortabevonó darabkákat osszuk el egyenletesen „tortaszeleteken”, lehetőleg a széleket szabadon hagyva. Tekerjük fel a croissantokat, és helyezzük őket a sütőlemezre a végükkel lefelé. Hagyjuk újra kelni, amíg láthatóan meg nem nő a méretük (kb. 25-30 perc). Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját felverjük a tejjel, és megkenjük vele a croissantokat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a croissantokat süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tegyük a croissantokat a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Aprítsuk fel a tortabevonót és tegyük egy kis fagyasztózacskóba, majd zárjuk le szorosan. Olvasszuk fel egy vízforralóedényben alacsony hőfokon. A fagyasztózacskót töröljük szárazra, vágjunk le egy kis sarkot, és tetszés szerint díszítsük a croissantokat.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Csokoládés croissant
Hozzávalók
16 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 34x40 cm:
Élesztős tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az instant élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztává válik. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és hagyjuk kelni (kb. 45-50 perc), amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete.
Formázás:
A tortabevonót nagyon apróra vágjuk ( vagy nagylyukú sajtreszelőn is lereszelhetjük). Osszuk a tésztát ketté, és enyhén lisztezett munkafelületen egyesével nyújtsuk ki kerek tésztává (Ø 35 cm). Minden kört 8 tortadarabra osztunk. Ecseteljük meg a széleket egy kis vízzel. A tortabevonó darabkákat osszuk el egyenletesen „tortaszeleteken”, lehetőleg a széleket szabadon hagyva. Tekerjük fel a croissantokat, és helyezzük őket a sütőlemezre a végükkel lefelé. Hagyjuk újra kelni, amíg láthatóan meg nem nő a méretük (kb. 25-30 perc). Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját felverjük a tejjel, és megkenjük vele a croissantokat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a croissantokat süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tegyük a croissantokat a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Aprítsuk fel a tortabevonót és tegyük egy kis fagyasztózacskóba, majd zárjuk le szorosan. Olvasszuk fel egy vízforralóedényben alacsony hőfokon. A fagyasztózacskót töröljük szárazra, vágjunk le egy kis sarkot, és tetszés szerint díszítsük a croissantokat.
Tipp:
![Csokoládés croissant](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31918/csokolades-croissant-15677.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?