Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés habroló

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Sütéshez:

8 darab cannoli vagy habroló sütőforma (kb. 12-14 cm-es)
kevés lágy vaj vagy margarin

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej

Töltelékhez:

400 ml hideg habtejszín
2 csapott evőkanál porcukor

Mázhoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a hosszabbik oldalával párhuzamosan 8 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A cannoli vagy habroló csöveket vékonyan megkenjük lágy vajjal vagy margarinnal, majd kis átfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy mindkét végükön nyitott rolókat kapjunk. A tésztarolókat minden oldalról megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rolókat megsütjük.

Sütési idő: kb. 16-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztarolókat még melegen óvatosan leválasztjuk a sütőformákról, és süteményrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután egyesével megmártjuk benne a kihűlt habrolók mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk lecsöpögni és megszilárdulni.

Töltelékhez:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe tesszük, majd a habfixálóval, konyhai robotgéppel (habverő) a félig felverjük. Ezután hozzáadjuk a kétféle cukrot és a kakaóport, majd tovább verjük. Habzsákba töltjük, és két oldalról a rolókba nyomjuk. Végül a rolók tetejét kevés porcukorral meghintve díszítjük.

Tipp:

Ha a rolók kimártása után marad egy kevés tortabevonó, töltsük fagyasztótasakba, a tasak egyik sarkát vágjuk le, és díszítésképpen csorgassuk vékony sugárban a rolók tetejére.
Csokoládés habroló

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Ganache kérdések és válaszok

0 Kedvelés

Ganache kérdések és válaszok

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!