Csokoládés habroló
20-40 perc között
Kis gyakorlat szükséges
8 darab
Hozzávalók
Sütéshez:
8 darab cannoli vagy habroló sütőforma (kb. 12-14 cm-es)
kevés lágy vaj vagy margarin
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Töltelékhez:
400 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 csapott evőkanál porcukor
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Mázhoz:
kb. 80-100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a hosszabbik oldalával párhuzamosan 8 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A cannoli vagy habroló csöveket vékonyan megkenjük lágy vajjal vagy margarinnal, majd kis átfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy mindkét végükön nyitott rolókat kapjunk. A tésztarolókat minden oldalról megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rolókat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztarolókat még melegen óvatosan leválasztjuk a sütőformákról, és süteményrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután egyesével megmártjuk benne a kihűlt habrolók mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk lecsöpögni és megszilárdulni.
Töltelékhez:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe tesszük, majd a habfixálóval, konyhai robotgéppel (habverő) a félig felverjük. Ezután hozzáadjuk a kétféle cukrot és a kakaóport, majd tovább verjük. Habzsákba töltjük, és két oldalról a rolókba nyomjuk. Végül a rolók tetejét kevés porcukorral meghintve díszítjük.
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a hosszabbik oldalával párhuzamosan 8 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A cannoli vagy habroló csöveket vékonyan megkenjük lágy vajjal vagy margarinnal, majd kis átfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy mindkét végükön nyitott rolókat kapjunk. A tésztarolókat minden oldalról megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rolókat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztarolókat még melegen óvatosan leválasztjuk a sütőformákról, és süteményrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután egyesével megmártjuk benne a kihűlt habrolók mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk lecsöpögni és megszilárdulni.
Töltelékhez:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe tesszük, majd a habfixálóval, konyhai robotgéppel (habverő) a félig felverjük. Ezután hozzáadjuk a kétféle cukrot és a kakaóport, majd tovább verjük. Habzsákba töltjük, és két oldalról a rolókba nyomjuk. Végül a rolók tetejét kevés porcukorral meghintve díszítjük.
Tipp:
Ha a rolók kimártása után marad egy kevés tortabevonó, töltsük fagyasztótasakba, a tasak egyik sarkát vágjuk le, és díszítésképpen csorgassuk vékony sugárban a rolók tetejére.
Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés habroló
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
8 darab cannoli vagy habroló sütőforma (kb. 12-14 cm-es)
kevés lágy vaj vagy margarin
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Töltelékhez:
400 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 csapott evőkanál porcukor
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a hosszabbik oldalával párhuzamosan 8 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A cannoli vagy habroló csöveket vékonyan megkenjük lágy vajjal vagy margarinnal, majd kis átfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy mindkét végükön nyitott rolókat kapjunk. A tésztarolókat minden oldalról megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rolókat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztarolókat még melegen óvatosan leválasztjuk a sütőformákról, és süteményrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután egyesével megmártjuk benne a kihűlt habrolók mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk lecsöpögni és megszilárdulni.
Töltelékhez:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe tesszük, majd a habfixálóval, konyhai robotgéppel (habverő) a félig felverjük. Ezután hozzáadjuk a kétféle cukrot és a kakaóport, majd tovább verjük. Habzsákba töltjük, és két oldalról a rolókba nyomjuk. Végül a rolók tetejét kevés porcukorral meghintve díszítjük.
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a hosszabbik oldalával párhuzamosan 8 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A cannoli vagy habroló csöveket vékonyan megkenjük lágy vajjal vagy margarinnal, majd kis átfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy mindkét végükön nyitott rolókat kapjunk. A tésztarolókat minden oldalról megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rolókat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztarolókat még melegen óvatosan leválasztjuk a sütőformákról, és süteményrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután egyesével megmártjuk benne a kihűlt habrolók mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk lecsöpögni és megszilárdulni.
Töltelékhez:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe tesszük, majd a habfixálóval, konyhai robotgéppel (habverő) a félig felverjük. Ezután hozzáadjuk a kétféle cukrot és a kakaóport, majd tovább verjük. Habzsákba töltjük, és két oldalról a rolókba nyomjuk. Végül a rolók tetejét kevés porcukorral meghintve díszítjük.
Tipp:
Ha a rolók kimártása után marad egy kevés tortabevonó, töltsük fagyasztótasakba, a tasak egyik sarkát vágjuk le, és díszítésképpen csorgassuk vékony sugárban a rolók tetejére.
Legújabb cikkek
2024-10-17
0
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
2024-09-06
0
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?