
Csokoládés habroló



Hozzávalók
Sütéshez:
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a hosszabbik oldalával párhuzamosan 8 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A cannoli vagy habroló csöveket vékonyan megkenjük lágy vajjal vagy margarinnal, majd kis átfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy mindkét végükön nyitott rolókat kapjunk. A tésztarolókat minden oldalról megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rolókat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztarolókat még melegen óvatosan leválasztjuk a sütőformákról, és süteményrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután egyesével megmártjuk benne a kihűlt habrolók mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk lecsöpögni és megszilárdulni.
Töltelékhez:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe tesszük, majd a habfixálóval, konyhai robotgéppel (habverő) a félig felverjük. Ezután hozzáadjuk a kétféle cukrot és a kakaóport, majd tovább verjük. Habzsákba töltjük, és két oldalról a rolókba nyomjuk. Végül a rolók tetejét kevés porcukorral meghintve díszítjük.
Tipp:


Csokoládés habroló
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a hosszabbik oldalával párhuzamosan 8 darab egyforma széles csíkra vágjuk. A cannoli vagy habroló csöveket vékonyan megkenjük lágy vajjal vagy margarinnal, majd kis átfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy mindkét végükön nyitott rolókat kapjunk. A tésztarolókat minden oldalról megkenjük a felvert, tejjel hígított tojássárgájával, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rolókat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztarolókat még melegen óvatosan leválasztjuk a sütőformákról, és süteményrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután egyesével megmártjuk benne a kihűlt habrolók mindkét végét, és rácsra téve hagyjuk lecsöpögni és megszilárdulni.
Töltelékhez:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe tesszük, majd a habfixálóval, konyhai robotgéppel (habverő) a félig felverjük. Ezután hozzáadjuk a kétféle cukrot és a kakaóport, majd tovább verjük. Habzsákba töltjük, és két oldalról a rolókba nyomjuk. Végül a rolók tetejét kevés porcukorral meghintve díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?