Csokoládés mámor
Hozzávalók
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi krémes csokoládéízű
600 ml hideg tej
200 ml habtejszín
Elkészítés
Előkészítés:
A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a csokoládélapokkal megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownies-t hagyjuk a formában, süteményrácson kihűlni.
A kihűlt tésztát egy kés segítségével vágjuk körbe a sütőforma szélénél, majd a tésztát vízszintes irányban vágjuk ketté.
Krém:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a házi krémes krémport és konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd magas fokozaton legalább 3 percig habosra keverjük. A krémet félretesszük, majd a habtejszínt is keményre verjük.
A felvert tejszínt hozzákeverjük a krémes krémhez és egyneművé keverjük a krémet, majd az alsó tésztalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.
A felső tésztalapot tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd a krém tetejére helyezzük.
A süteményt tálalásig legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A felső tésztalapok nagysága mentén felszeleteljük a süteményt.
A süteményport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a csokoládélapokkal megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownies-t hagyjuk a formában, süteményrácson kihűlni.
A kihűlt tésztát egy kés segítségével vágjuk körbe a sütőforma szélénél, majd a tésztát vízszintes irányban vágjuk ketté.
Krém:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a házi krémes krémport és konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd magas fokozaton legalább 3 percig habosra keverjük. A krémet félretesszük, majd a habtejszínt is keményre verjük.
A felvert tejszínt hozzákeverjük a krémes krémhez és egyneművé keverjük a krémet, majd az alsó tésztalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.
A felső tésztalapot tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd a krém tetejére helyezzük.
A süteményt tálalásig legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A felső tésztalapok nagysága mentén felszeleteljük a süteményt.
Tipp:
A tészta tetejére tetszés szerint 20-30 g kis darabokra vágott diót vagy mogyorót szórhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés mámor
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a csokoládélapokkal megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownies-t hagyjuk a formában, süteményrácson kihűlni.
A kihűlt tésztát egy kés segítségével vágjuk körbe a sütőforma szélénél, majd a tésztát vízszintes irányban vágjuk ketté.
Krém:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a házi krémes krémport és konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd magas fokozaton legalább 3 percig habosra keverjük. A krémet félretesszük, majd a habtejszínt is keményre verjük.
A felvert tejszínt hozzákeverjük a krémes krémhez és egyneművé keverjük a krémet, majd az alsó tésztalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.
A felső tésztalapot tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd a krém tetejére helyezzük.
A süteményt tálalásig legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A felső tésztalapok nagysága mentén felszeleteljük a süteményt.
A süteményport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a csokoládélapokkal megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A brownies-t hagyjuk a formában, süteményrácson kihűlni.
A kihűlt tésztát egy kés segítségével vágjuk körbe a sütőforma szélénél, majd a tésztát vízszintes irányban vágjuk ketté.
Krém:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a házi krémes krémport és konyhai robotgéppel(habverő) előszőr alacsony, majd magas fokozaton legalább 3 percig habosra keverjük. A krémet félretesszük, majd a habtejszínt is keményre verjük.
A felvert tejszínt hozzákeverjük a krémes krémhez és egyneművé keverjük a krémet, majd az alsó tésztalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.
A felső tésztalapot tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd a krém tetejére helyezzük.
A süteményt tálalásig legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A felső tésztalapok nagysága mentén felszeleteljük a süteményt.
Tipp:
A tészta tetejére tetszés szerint 20-30 g kis darabokra vágott diót vagy mogyorót szórhatunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?