Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túróval töltött zsemlék laktózmentesen

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Túróval töltött zsemlékhez:

4 darab vizes zsemle (kb. 55 g/darab)
350 g laktózmentes túró (félzsíros)
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor
kb. 100-120 ml laktózmentes tej

Tálaláshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A zsemlék alsó részét óvatosan kibelezzük úgy, hogy alul és körben kis peremet hagyunk, majd a zsemlebelet apróra tépkedjük. A túrót villával kissé összetörjük. A tejet megmelegítjük, és belekeverjük az egyik tasak vanillincukrot. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val és az apróra tépkedett zsemlebéllel, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a citromhéjat és a másik tasak vanillincukrot is.

A kivájt zsemléket elrendezzük a tepsin, a belsejüket meglocsoljuk egy kevés vaníliás tejjel, majd elosztjuk bennük a túrós tölteléket. A zsemlekalapok belső oldalát szintén meglocsoljuk a tejjel, majd a zsemlékre ültetjük. Végül a maradék tejjel meglocsoljuk, átkenjük a zsemlék külső felületét is. Lefedjük alufóliával, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a túrós zsemléket megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész zsemléket a tepsiről áthelyezzük egy sütőrácsra, és kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Tippek:

A desszert szikkadt zsemléből is elkészíthető.
Adhatunk a túrós töltelékhez 50 g mazsolát.
Túróval töltött zsemlék laktózmentesen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!