Túróval töltött zsemlék laktózmentesen
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Túróval töltött zsemlékhez:
4 darab vizes zsemle (kb. 55 g/darab)
350 g laktózmentes túró (félzsíros)
75 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor
½ tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 100-120 ml laktózmentes tej
Tálaláshoz:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A zsemlék alsó részét óvatosan kibelezzük úgy, hogy alul és körben kis peremet hagyunk, majd a zsemlebelet apróra tépkedjük. A túrót villával kissé összetörjük. A tejet megmelegítjük, és belekeverjük az egyik tasak vanillincukrot. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val és az apróra tépkedett zsemlebéllel, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a citromhéjat és a másik tasak vanillincukrot is.
A kivájt zsemléket elrendezzük a tepsin, a belsejüket meglocsoljuk egy kevés vaníliás tejjel, majd elosztjuk bennük a túrós tölteléket. A zsemlekalapok belső oldalát szintén meglocsoljuk a tejjel, majd a zsemlékre ültetjük. Végül a maradék tejjel meglocsoljuk, átkenjük a zsemlék külső felületét is. Lefedjük alufóliával, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a túrós zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket a tepsiről áthelyezzük egy sütőrácsra, és kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A kivájt zsemléket elrendezzük a tepsin, a belsejüket meglocsoljuk egy kevés vaníliás tejjel, majd elosztjuk bennük a túrós tölteléket. A zsemlekalapok belső oldalát szintén meglocsoljuk a tejjel, majd a zsemlékre ültetjük. Végül a maradék tejjel meglocsoljuk, átkenjük a zsemlék külső felületét is. Lefedjük alufóliával, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a túrós zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket a tepsiről áthelyezzük egy sütőrácsra, és kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tippek:
A desszert szikkadt zsemléből is elkészíthető.
Adhatunk a túrós töltelékhez 50 g mazsolát.
Adhatunk a túrós töltelékhez 50 g mazsolát.
Kedvencnek jelölöm
Túróval töltött zsemlék laktózmentesen
Hozzávalók
4 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Túróval töltött zsemlékhez:
4 darab vizes zsemle (kb. 55 g/darab)
350 g laktózmentes túró (félzsíros)
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 100-120 ml laktózmentes tej
Tálaláshoz:
némi porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A zsemlék alsó részét óvatosan kibelezzük úgy, hogy alul és körben kis peremet hagyunk, majd a zsemlebelet apróra tépkedjük. A túrót villával kissé összetörjük. A tejet megmelegítjük, és belekeverjük az egyik tasak vanillincukrot. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val és az apróra tépkedett zsemlebéllel, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a citromhéjat és a másik tasak vanillincukrot is.
A kivájt zsemléket elrendezzük a tepsin, a belsejüket meglocsoljuk egy kevés vaníliás tejjel, majd elosztjuk bennük a túrós tölteléket. A zsemlekalapok belső oldalát szintén meglocsoljuk a tejjel, majd a zsemlékre ültetjük. Végül a maradék tejjel meglocsoljuk, átkenjük a zsemlék külső felületét is. Lefedjük alufóliával, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a túrós zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket a tepsiről áthelyezzük egy sütőrácsra, és kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A kivájt zsemléket elrendezzük a tepsin, a belsejüket meglocsoljuk egy kevés vaníliás tejjel, majd elosztjuk bennük a túrós tölteléket. A zsemlekalapok belső oldalát szintén meglocsoljuk a tejjel, majd a zsemlékre ültetjük. Végül a maradék tejjel meglocsoljuk, átkenjük a zsemlék külső felületét is. Lefedjük alufóliával, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a túrós zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket a tepsiről áthelyezzük egy sütőrácsra, és kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tippek:
A desszert szikkadt zsemléből is elkészíthető.
Adhatunk a túrós töltelékhez 50 g mazsolát.
Adhatunk a túrós töltelékhez 50 g mazsolát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?