Túróval töltött zsemlék laktózmentesen
Hozzávalók
Tepsihez:
Túróval töltött zsemlékhez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A kivájt zsemléket elrendezzük a tepsin, a belsejüket meglocsoljuk egy kevés vaníliás tejjel, majd elosztjuk bennük a túrós tölteléket. A zsemlekalapok belső oldalát szintén meglocsoljuk a tejjel, majd a zsemlékre ültetjük. Végül a maradék tejjel meglocsoljuk, átkenjük a zsemlék külső felületét is. Lefedjük alufóliával, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a túrós zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket a tepsiről áthelyezzük egy sütőrácsra, és kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tippek:
Adhatunk a túrós töltelékhez 50 g mazsolát.
Túróval töltött zsemlék laktózmentesen
Hozzávalók
4 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Túróval töltött zsemlékhez:
Tálaláshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A kivájt zsemléket elrendezzük a tepsin, a belsejüket meglocsoljuk egy kevés vaníliás tejjel, majd elosztjuk bennük a túrós tölteléket. A zsemlekalapok belső oldalát szintén meglocsoljuk a tejjel, majd a zsemlékre ültetjük. Végül a maradék tejjel meglocsoljuk, átkenjük a zsemlék külső felületét is. Lefedjük alufóliával, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a túrós zsemléket megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket a tepsiről áthelyezzük egy sütőrácsra, és kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tippek:
Adhatunk a túrós töltelékhez 50 g mazsolát.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?