Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túróval töltött zsemlék laktózmentesen

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Túróval töltött zsemlékhez:

4 darab vizes zsemle (kb. 55 g/darab)
350 g laktózmentes túró (félzsíros)
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor
kb. 100-120 ml laktózmentes tej

Tálaláshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A zsemlék alsó részét óvatosan kibelezzük úgy, hogy alul és körben kis peremet hagyunk, majd a zsemlebelet apróra tépkedjük. A túrót villával kissé összetörjük. A tejet megmelegítjük, és belekeverjük az egyik tasak vanillincukrot. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val és az apróra tépkedett zsemlebéllel, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a citromhéjat és a másik tasak vanillincukrot is.

A kivájt zsemléket elrendezzük a tepsin, a belsejüket meglocsoljuk egy kevés vaníliás tejjel, majd elosztjuk bennük a túrós tölteléket. A zsemlekalapok belső oldalát szintén meglocsoljuk a tejjel, majd a zsemlékre ültetjük. Végül a maradék tejjel meglocsoljuk, átkenjük a zsemlék külső felületét is. Lefedjük alufóliával, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a túrós zsemléket megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész zsemléket a tepsiről áthelyezzük egy sütőrácsra, és kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Tippek:

A desszert szikkadt zsemléből is elkészíthető.
Adhatunk a túrós töltelékhez 50 g mazsolát.
Túróval töltött zsemlék laktózmentesen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!