Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túróval töltött zsemlék laktózmentesen

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Túróval töltött zsemlékhez:

4 darab vizes zsemle (kb. 55 g/darab)
350 g laktózmentes túró (félzsíros)
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor
kb. 100-120 ml laktózmentes tej

Tálaláshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A zsemlék alsó részét óvatosan kibelezzük úgy, hogy alul és körben kis peremet hagyunk, majd a zsemlebelet apróra tépkedjük. A túrót villával kissé összetörjük. A tejet megmelegítjük, és belekeverjük az egyik tasak vanillincukrot. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a Creme VEGA-val és az apróra tépkedett zsemlebéllel, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a citromhéjat és a másik tasak vanillincukrot is.

A kivájt zsemléket elrendezzük a tepsin, a belsejüket meglocsoljuk egy kevés vaníliás tejjel, majd elosztjuk bennük a túrós tölteléket. A zsemlekalapok belső oldalát szintén meglocsoljuk a tejjel, majd a zsemlékre ültetjük. Végül a maradék tejjel meglocsoljuk, átkenjük a zsemlék külső felületét is. Lefedjük alufóliával, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a túrós zsemléket megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész zsemléket a tepsiről áthelyezzük egy sütőrácsra, és kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Tippek:

A desszert szikkadt zsemléből is elkészíthető.
Adhatunk a túrós töltelékhez 50 g mazsolát.
Túróval töltött zsemlék laktózmentesen

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!