Csöröge fánk
Hozzávalók
Tészta:
2 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál cukor
30 dkg liszt
1 kispohár tejföl
Szóráshoz:
porcukor
Dr. Oetker Vanillincukor
Sütéshez:
olaj
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 1/4 órát pihentetjük.
Kisodorjuk jó vékonyra derelye metélővel felvágjuk rombusz alakban, majd mindegyik közepébe vágunk egy csíkot, de a széle egyben maradjon. Az egyik csücskét áthúzzuk a közepén és nem túl forró olajban szép világosra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a vaníliás porcukorral.
Melegített lekvárral tálaljuk.
Kisodorjuk jó vékonyra derelye metélővel felvágjuk rombusz alakban, majd mindegyik közepébe vágunk egy csíkot, de a széle egyben maradjon. Az egyik csücskét áthúzzuk a közepén és nem túl forró olajban szép világosra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a vaníliás porcukorral.
Melegített lekvárral tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Csöröge fánk
Hozzávalók
Tészta:
2 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál cukor
30 dkg liszt
1 kispohár tejföl
Sütéshez:
olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 1/4 órát pihentetjük.
Kisodorjuk jó vékonyra derelye metélővel felvágjuk rombusz alakban, majd mindegyik közepébe vágunk egy csíkot, de a széle egyben maradjon. Az egyik csücskét áthúzzuk a közepén és nem túl forró olajban szép világosra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a vaníliás porcukorral.
Melegített lekvárral tálaljuk.
Kisodorjuk jó vékonyra derelye metélővel felvágjuk rombusz alakban, majd mindegyik közepébe vágunk egy csíkot, de a széle egyben maradjon. Az egyik csücskét áthúzzuk a közepén és nem túl forró olajban szép világosra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a vaníliás porcukorral.
Melegített lekvárral tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?