Töltött fánkok
Hozzávalók
Sütéshez:
Fánkhoz:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A tasak tartalmát öntsük egy magas falú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a lágy margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kissé gyúrjuk át kézzel, a felületét szórjuk meg liszttel. A tálat konyharuhával fedjük le és a tésztát 10 percig hagyjuk pihenni.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel gyúrjuk át, majd nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 8 darab fánkot tudunk készíteni.
A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Töltelék:
A fánkok megtöltése:
Vágjuk át a fánkokat egyszer vízszintesen. A kimért hideg tejet és habtejszínt egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A krémet töltsük egy habzsákba és a fánkok alsó felén egyenletesen osszuk el. A gyümölcsszószt csorgassuk a krém tetejére, majd tegyük rá a fánkok felső felét.
Díszítés
Keverjük össze a porcukrot vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk, sütő- és ételfestékkel tetszés szerint színezzük. A cukormázat egy teáskanál segítségével osszuk el a fánkok tetején, majd szórjuk meg a dekorcukrokkal. Hagyjuk a mázat megdermedni.
Tipp:
Töltött fánkok
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
Fánkhoz:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tasak tartalmát öntsük egy magas falú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a lágy margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kissé gyúrjuk át kézzel, a felületét szórjuk meg liszttel. A tálat konyharuhával fedjük le és a tésztát 10 percig hagyjuk pihenni.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel gyúrjuk át, majd nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 8 darab fánkot tudunk készíteni.
A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Töltelék:
A fánkok megtöltése:
Vágjuk át a fánkokat egyszer vízszintesen. A kimért hideg tejet és habtejszínt egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A krémet töltsük egy habzsákba és a fánkok alsó felén egyenletesen osszuk el. A gyümölcsszószt csorgassuk a krém tetejére, majd tegyük rá a fánkok felső felét.
Díszítés
Keverjük össze a porcukrot vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk, sütő- és ételfestékkel tetszés szerint színezzük. A cukormázat egy teáskanál segítségével osszuk el a fánkok tetején, majd szórjuk meg a dekorcukrokkal. Hagyjuk a mázat megdermedni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?