![Töltött fánkok](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32126/toltott-fankok-15970.jpg)
Töltött fánkok
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Sütéshez:
Fánkhoz:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A tasak tartalmát öntsük egy magas falú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a lágy margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kissé gyúrjuk át kézzel, a felületét szórjuk meg liszttel. A tálat konyharuhával fedjük le és a tésztát 10 percig hagyjuk pihenni.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel gyúrjuk át, majd nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 8 darab fánkot tudunk készíteni.
A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Töltelék:
A fánkok megtöltése:
Vágjuk át a fánkokat egyszer vízszintesen. A kimért hideg tejet és habtejszínt egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A krémet töltsük egy habzsákba és a fánkok alsó felén egyenletesen osszuk el. A gyümölcsszószt csorgassuk a krém tetejére, majd tegyük rá a fánkok felső felét.
Díszítés
Keverjük össze a porcukrot vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk, sütő- és ételfestékkel tetszés szerint színezzük. A cukormázat egy teáskanál segítségével osszuk el a fánkok tetején, majd szórjuk meg a dekorcukrokkal. Hagyjuk a mázat megdermedni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Töltött fánkok
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
Fánkhoz:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tasak tartalmát öntsük egy magas falú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a lágy margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kissé gyúrjuk át kézzel, a felületét szórjuk meg liszttel. A tálat konyharuhával fedjük le és a tésztát 10 percig hagyjuk pihenni.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel gyúrjuk át, majd nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 8 darab fánkot tudunk készíteni.
A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Töltelék:
A fánkok megtöltése:
Vágjuk át a fánkokat egyszer vízszintesen. A kimért hideg tejet és habtejszínt egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A krémet töltsük egy habzsákba és a fánkok alsó felén egyenletesen osszuk el. A gyümölcsszószt csorgassuk a krém tetejére, majd tegyük rá a fánkok felső felét.
Díszítés
Keverjük össze a porcukrot vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk, sütő- és ételfestékkel tetszés szerint színezzük. A cukormázat egy teáskanál segítségével osszuk el a fánkok tetején, majd szórjuk meg a dekorcukrokkal. Hagyjuk a mázat megdermedni.
Tipp:
![Töltött fánkok](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32126/toltott-fankok-15970.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?