Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csörögefánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g tejföl
50 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojássárgája (M-es)
50 g porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum

Sütéshez:

400 ml napraforgóolaj

Tálaláshoz:

porcukor
narancs- vagy baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Csörögefánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tejfölt, a lágy vajat vagy margarint, a tojássárgájákat, a porcukrot és a rum aromát. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztókar) közepes fokozaton, kb. 1 perc alatt összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

A farsangi sütemény pihentetett tésztáját átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd éles késsel vagy derelyeszaggatóval kb. 8x6,5 cm-es rombuszokra vágjuk. A rombuszok közepére 1-1 kis nyílást vágunk, majd a tésztadarabok egyik sarkát átdugjuk ezen a nyíláson, így kialakítva a csörögefánk formát.

Egy nagyobb lábasban közepesen forróra hevítjük az olajat, és a fánkokat részleteiben aranybarnára sütjük benne. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük a süteményt.

A kész Csörögefánkokat porcukorral meghintve, narancs- vagy baracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A Csörögefánk tésztához hozzáadhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat is.
Csörögefánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!