Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csörögefánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g tejföl
50 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojássárgája (M-es)
50 g porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum

Sütéshez:

400 ml napraforgóolaj

Tálaláshoz:

porcukor
narancs- vagy baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Csörögefánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tejfölt, a lágy vajat vagy margarint, a tojássárgájákat, a porcukrot és a rum aromát. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztókar) közepes fokozaton, kb. 1 perc alatt összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

A farsangi sütemény pihentetett tésztáját átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd éles késsel vagy derelyeszaggatóval kb. 8x6,5 cm-es rombuszokra vágjuk. A rombuszok közepére 1-1 kis nyílást vágunk, majd a tésztadarabok egyik sarkát átdugjuk ezen a nyíláson, így kialakítva a csörögefánk formát.

Egy nagyobb lábasban közepesen forróra hevítjük az olajat, és a fánkokat részleteiben aranybarnára sütjük benne. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük a süteményt.

A kész Csörögefánkokat porcukorral meghintve, narancs- vagy baracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A Csörögefánk tésztához hozzáadhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat is.
Csörögefánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!