Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csörögefánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g tejföl
50 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojássárgája (M-es)
50 g porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum

Sütéshez:

400 ml napraforgóolaj

Tálaláshoz:

porcukor
narancs- vagy baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Csörögefánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tejfölt, a lágy vajat vagy margarint, a tojássárgájákat, a porcukrot és a rum aromát. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztókar) közepes fokozaton, kb. 1 perc alatt összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

A farsangi sütemény pihentetett tésztáját átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd éles késsel vagy derelyeszaggatóval kb. 8x6,5 cm-es rombuszokra vágjuk. A rombuszok közepére 1-1 kis nyílást vágunk, majd a tésztadarabok egyik sarkát átdugjuk ezen a nyíláson, így kialakítva a csörögefánk formát.

Egy nagyobb lábasban közepesen forróra hevítjük az olajat, és a fánkokat részleteiben aranybarnára sütjük benne. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük a süteményt.

A kész Csörögefánkokat porcukorral meghintve, narancs- vagy baracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A Csörögefánk tésztához hozzáadhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat is.
Csörögefánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!