
Csörögefánk



Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tejfölt, a lágy vajat vagy margarint, a tojássárgájákat, a porcukrot és a rum aromát. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztókar) közepes fokozaton, kb. 1 perc alatt összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A farsangi sütemény pihentetett tésztáját átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd éles késsel vagy derelyeszaggatóval kb. 8x6,5 cm-es rombuszokra vágjuk. A rombuszok közepére 1-1 kis nyílást vágunk, majd a tésztadarabok egyik sarkát átdugjuk ezen a nyíláson, így kialakítva a csörögefánk formát.
Egy nagyobb lábasban közepesen forróra hevítjük az olajat, és a fánkokat részleteiben aranybarnára sütjük benne. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük a süteményt.
A kész Csörögefánkokat porcukorral meghintve, narancs- vagy baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:


Csörögefánk
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tejfölt, a lágy vajat vagy margarint, a tojássárgájákat, a porcukrot és a rum aromát. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztókar) közepes fokozaton, kb. 1 perc alatt összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A farsangi sütemény pihentetett tésztáját átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd éles késsel vagy derelyeszaggatóval kb. 8x6,5 cm-es rombuszokra vágjuk. A rombuszok közepére 1-1 kis nyílást vágunk, majd a tésztadarabok egyik sarkát átdugjuk ezen a nyíláson, így kialakítva a csörögefánk formát.
Egy nagyobb lábasban közepesen forróra hevítjük az olajat, és a fánkokat részleteiben aranybarnára sütjük benne. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük a süteményt.
A kész Csörögefánkokat porcukorral meghintve, narancs- vagy baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?