![Csörögefánk](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31367/csorogefank-14486.jpg)
Csörögefánk
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tejfölt, a lágy vajat vagy margarint, a tojássárgájákat, a porcukrot és a rum aromát. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztókar) közepes fokozaton, kb. 1 perc alatt összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A farsangi sütemény pihentetett tésztáját átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd éles késsel vagy derelyeszaggatóval kb. 8x6,5 cm-es rombuszokra vágjuk. A rombuszok közepére 1-1 kis nyílást vágunk, majd a tésztadarabok egyik sarkát átdugjuk ezen a nyíláson, így kialakítva a csörögefánk formát.
Egy nagyobb lábasban közepesen forróra hevítjük az olajat, és a fánkokat részleteiben aranybarnára sütjük benne. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük a süteményt.
A kész Csörögefánkokat porcukorral meghintve, narancs- vagy baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Csörögefánk
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tejfölt, a lágy vajat vagy margarint, a tojássárgájákat, a porcukrot és a rum aromát. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztókar) közepes fokozaton, kb. 1 perc alatt összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A farsangi sütemény pihentetett tésztáját átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd éles késsel vagy derelyeszaggatóval kb. 8x6,5 cm-es rombuszokra vágjuk. A rombuszok közepére 1-1 kis nyílást vágunk, majd a tésztadarabok egyik sarkát átdugjuk ezen a nyíláson, így kialakítva a csörögefánk formát.
Egy nagyobb lábasban közepesen forróra hevítjük az olajat, és a fánkokat részleteiben aranybarnára sütjük benne. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük a süteményt.
A kész Csörögefánkokat porcukorral meghintve, narancs- vagy baracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
![Csörögefánk](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31367/csorogefank-14486.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?