Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás-mogyorós keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 darab tojás (M-es)
100 g mogyorókrokant
100 g apróra vágott vajkaramella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Karamellás-mogyorós keksz hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mogyorókrokant és a vajkaramella kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A mogyorókrokantból és a vajkaramellából 1-1 evőkanállal kiveszünk, a többit a tésztához keverjük. A tésztából kb. 30 golyót formázunk, belisztezett kézzel kicsit ellapítjuk, és egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük. A maradék vajkaramellát a kekszek közepébe nyomjuk, a maradék mogyorókrokantot pedig szintén szétosztjuk a kekszek tetején. A kekszeket a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Karamellás-mogyorós kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A Karamellás-mogyorós keksz teteje ízlés szerint kandírozott gyümölccsel, apróra vagdalt mandulával, mogyoróval, pisztáciával díszíthető.
Az elkészült sütemény narancslekvárral is kínálható.
Karamellás-mogyorós keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!