Karamellás-mogyorós keksz
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mogyorókrokant és a vajkaramella kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A mogyorókrokantból és a vajkaramellából 1-1 evőkanállal kiveszünk, a többit a tésztához keverjük. A tésztából kb. 30 golyót formázunk, belisztezett kézzel kicsit ellapítjuk, és egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük. A maradék vajkaramellát a kekszek közepébe nyomjuk, a maradék mogyorókrokantot pedig szintén szétosztjuk a kekszek tetején. A kekszeket a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Karamellás-mogyorós kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Az elkészült sütemény narancslekvárral is kínálható.
Karamellás-mogyorós keksz
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mogyorókrokant és a vajkaramella kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A mogyorókrokantból és a vajkaramellából 1-1 evőkanállal kiveszünk, a többit a tésztához keverjük. A tésztából kb. 30 golyót formázunk, belisztezett kézzel kicsit ellapítjuk, és egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük. A maradék vajkaramellát a kekszek közepébe nyomjuk, a maradék mogyorókrokantot pedig szintén szétosztjuk a kekszek tetején. A kekszeket a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Karamellás-mogyorós kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Az elkészült sütemény narancslekvárral is kínálható.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?