Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás-mogyorós keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 darab tojás (M-es)
100 g mogyorókrokant
100 g apróra vágott vajkaramella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Karamellás-mogyorós keksz hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a mogyorókrokant és a vajkaramella kivételével) hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztókarral) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A mogyorókrokantból és a vajkaramellából 1-1 evőkanállal kiveszünk, a többit a tésztához keverjük. A tésztából kb. 30 golyót formázunk, belisztezett kézzel kicsit ellapítjuk, és egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük. A maradék vajkaramellát a kekszek közepébe nyomjuk, a maradék mogyorókrokantot pedig szintén szétosztjuk a kekszek tetején. A kekszeket a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Karamellás-mogyorós kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A Karamellás-mogyorós keksz teteje ízlés szerint kandírozott gyümölccsel, apróra vagdalt mandulával, mogyoróval, pisztáciával díszíthető.
Az elkészült sütemény narancslekvárral is kínálható.
Karamellás-mogyorós keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!