Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csúsztatott palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 db tojás
30 dkg liszt
6 dkg cukor
1 csipet só
5 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
1dl tej
vaj vagy olaj a sütéshez

Töltelék:

10 dkg csokoládé
10 dkg darált dióbél
6 dkg porcukor
20 dkg narancslekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tésztához jól kikeverjük a tojások sárgáját, a vajat, a cukor háromnegyed részét. Amikor habos, beletesszük a vaníliás cukrot, a sót, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, és az egészet simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd lazán a tésztához adogatjuk.
2. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és csak az egyik oldalát sütjük meg. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
3. A következő palacsintát is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta.
4. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a többire. A palacsintatortát közép meleg sütőben 8-10 percig átsüthetjük, ezután szórjuk meg a csokoládéreszelékkel vagy vaníliás cukorral. Amikor elkészült, felszeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé ízlés szerint öntetet is.
Csúsztatott palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!