Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
Tészta:
4 db tojás
30 dkg liszt
6 dkg cukor
1 tasak Dr. oetker Vanillincukor
1 csipet só
5 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
1dl tej
vaj vagy olaj a sütéshez
Töltelék:
10 dkg csokoládé
10 dkg darált dióbél
6 dkg porcukor
20 dkg narancslekvár
Elkészítés
Elkészítés
1. A tésztához jól kikeverjük a tojások sárgáját, a vajat, a cukor háromnegyed részét. Amikor habos, beletesszük a vaníliás cukrot, a sót, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, és az egészet simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd lazán a tésztához adogatjuk.
2. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és csak az egyik oldalát sütjük meg. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
3. A következő palacsintát is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta.
4. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a többire. A palacsintatortát közép meleg sütőben 8-10 percig átsüthetjük, ezután szórjuk meg a csokoládéreszelékkel vagy vaníliás cukorral. Amikor elkészült, felszeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé ízlés szerint öntetet is.
2. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és csak az egyik oldalát sütjük meg. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
3. A következő palacsintát is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta.
4. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a többire. A palacsintatortát közép meleg sütőben 8-10 percig átsüthetjük, ezután szórjuk meg a csokoládéreszelékkel vagy vaníliás cukorral. Amikor elkészült, felszeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé ízlés szerint öntetet is.
Kedvencnek jelölöm
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
Tészta:
4 db tojás
30 dkg liszt
6 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
5 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
1dl tej
vaj vagy olaj a sütéshez
Töltelék:
10 dkg csokoládé
10 dkg darált dióbél
6 dkg porcukor
20 dkg narancslekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1. A tésztához jól kikeverjük a tojások sárgáját, a vajat, a cukor háromnegyed részét. Amikor habos, beletesszük a vaníliás cukrot, a sót, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, és az egészet simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd lazán a tésztához adogatjuk.
2. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és csak az egyik oldalát sütjük meg. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
3. A következő palacsintát is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta.
4. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a többire. A palacsintatortát közép meleg sütőben 8-10 percig átsüthetjük, ezután szórjuk meg a csokoládéreszelékkel vagy vaníliás cukorral. Amikor elkészült, felszeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé ízlés szerint öntetet is.
2. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és csak az egyik oldalát sütjük meg. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
3. A következő palacsintát is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta.
4. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a többire. A palacsintatortát közép meleg sütőben 8-10 percig átsüthetjük, ezután szórjuk meg a csokoládéreszelékkel vagy vaníliás cukorral. Amikor elkészült, felszeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé ízlés szerint öntetet is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?