Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csúsztatott palacsinta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Palacsintasütőhöz (kb. 20 cm Ø):

némi étolaj

Tésztához:

5 darab tojás (M-es)
500 ml tej
300 g búzaliszt
150 g cukor
120 g margarin
1 csipet só

Töltelékhez:

kb. 320-350 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 150 g dió
2-3 evőkanál porcukor

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a diót finomra őröljük és összekeverjük a porcukorral. A sárgabaracklekvárt egy lábasba kanalazzuk, hozzáadjuk a rum aromát, kevergetve folyékony állagúra melegítjük, és a palacsintasütés végéig melegen tartjuk. A tésztához a margarint megolvasztjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint, a csipet sót, ezután pedig részleteiben a tejet és a lisztet. Végül spatulával hozzáforgatjuk a masszához a tojásfehérjehabot is.

A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük olajjal. Belecsorgatunk egy kisebb merőkanálnyi masszát, a merőkanál hátoldalával óvatosan elsimítjuk, majd közepes lángon addig sütjük, amíg az alsó oldala átsül, a felső pedig buborékossá válik és éppen megdermed. Széles lapáttal alányúlunk, és a sült felével lefelé átcsúsztatjuk egy tányérra. Csorgatunk rá lekvárt és megszórjuk a cukros dióval. A második palacsintát hasonlóan elkészítjük, sült felével a töltelékre csúsztatjuk, majd a rétegezést ugyanígy folytatjuk egészen az utolsó palacsintáig. Az utolsó palacsintának szintén csak az alsó felét sütjük meg teljesen, de ezt fordítva, sült felével felfelé helyezzük a palacsintatoronyra. Miután kihűlt a palacsinta, hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A csúsztatott palacsintát szeletekre vágva, a desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.

Tipp:

A palacsintarétegek közé a lekvár és a dió mellett szórhatunk még Dr. Oetker Holland Kakaóport is.
Csúsztatott palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!