Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
Palacsintasütőhöz (kb. 20 cm Ø):
némi étolaj
Tésztához:
5 darab tojás (M-es)
500 ml tej
300 g búzaliszt
150 g cukor
120 g margarin
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet só
Töltelékhez:
kb. 320-350 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 150 g dió
2-3 evőkanál porcukor
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet csokoládéízű
250 ml tej
1 evőkanál cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A töltelékhez a diót finomra őröljük és összekeverjük a porcukorral. A sárgabaracklekvárt egy lábasba kanalazzuk, hozzáadjuk a rum aromát, kevergetve folyékony állagúra melegítjük, és a palacsintasütés végéig melegen tartjuk. A tésztához a margarint megolvasztjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint, a csipet sót, ezután pedig részleteiben a tejet és a lisztet. Végül spatulával hozzáforgatjuk a masszához a tojásfehérjehabot is.
A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük olajjal. Belecsorgatunk egy kisebb merőkanálnyi masszát, a merőkanál hátoldalával óvatosan elsimítjuk, majd közepes lángon addig sütjük, amíg az alsó oldala átsül, a felső pedig buborékossá válik és éppen megdermed. Széles lapáttal alányúlunk, és a sült felével lefelé átcsúsztatjuk egy tányérra. Csorgatunk rá lekvárt és megszórjuk a cukros dióval. A második palacsintát hasonlóan elkészítjük, sült felével a töltelékre csúsztatjuk, majd a rétegezést ugyanígy folytatjuk egészen az utolsó palacsintáig. Az utolsó palacsintának szintén csak az alsó felét sütjük meg teljesen, de ezt fordítva, sült felével felfelé helyezzük a palacsintatoronyra. Miután kihűlt a palacsinta, hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A csúsztatott palacsintát szeletekre vágva, a desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint, a csipet sót, ezután pedig részleteiben a tejet és a lisztet. Végül spatulával hozzáforgatjuk a masszához a tojásfehérjehabot is.
A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük olajjal. Belecsorgatunk egy kisebb merőkanálnyi masszát, a merőkanál hátoldalával óvatosan elsimítjuk, majd közepes lángon addig sütjük, amíg az alsó oldala átsül, a felső pedig buborékossá válik és éppen megdermed. Széles lapáttal alányúlunk, és a sült felével lefelé átcsúsztatjuk egy tányérra. Csorgatunk rá lekvárt és megszórjuk a cukros dióval. A második palacsintát hasonlóan elkészítjük, sült felével a töltelékre csúsztatjuk, majd a rétegezést ugyanígy folytatjuk egészen az utolsó palacsintáig. Az utolsó palacsintának szintén csak az alsó felét sütjük meg teljesen, de ezt fordítva, sült felével felfelé helyezzük a palacsintatoronyra. Miután kihűlt a palacsinta, hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A csúsztatott palacsintát szeletekre vágva, a desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
A palacsintarétegek közé a lekvár és a dió mellett szórhatunk még Dr. Oetker Holland Kakaóport is.
Kedvencnek jelölöm
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Palacsintasütőhöz (kb. 20 cm Ø):
némi étolaj
Tésztához:
5 darab tojás (M-es)
500 ml tej
300 g búzaliszt
150 g cukor
120 g margarin
1 csipet só
Töltelékhez:
kb. 320-350 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 150 g dió
2-3 evőkanál porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A töltelékhez a diót finomra őröljük és összekeverjük a porcukorral. A sárgabaracklekvárt egy lábasba kanalazzuk, hozzáadjuk a rum aromát, kevergetve folyékony állagúra melegítjük, és a palacsintasütés végéig melegen tartjuk. A tésztához a margarint megolvasztjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint, a csipet sót, ezután pedig részleteiben a tejet és a lisztet. Végül spatulával hozzáforgatjuk a masszához a tojásfehérjehabot is.
A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük olajjal. Belecsorgatunk egy kisebb merőkanálnyi masszát, a merőkanál hátoldalával óvatosan elsimítjuk, majd közepes lángon addig sütjük, amíg az alsó oldala átsül, a felső pedig buborékossá válik és éppen megdermed. Széles lapáttal alányúlunk, és a sült felével lefelé átcsúsztatjuk egy tányérra. Csorgatunk rá lekvárt és megszórjuk a cukros dióval. A második palacsintát hasonlóan elkészítjük, sült felével a töltelékre csúsztatjuk, majd a rétegezést ugyanígy folytatjuk egészen az utolsó palacsintáig. Az utolsó palacsintának szintén csak az alsó felét sütjük meg teljesen, de ezt fordítva, sült felével felfelé helyezzük a palacsintatoronyra. Miután kihűlt a palacsinta, hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A csúsztatott palacsintát szeletekre vágva, a desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint, a csipet sót, ezután pedig részleteiben a tejet és a lisztet. Végül spatulával hozzáforgatjuk a masszához a tojásfehérjehabot is.
A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük olajjal. Belecsorgatunk egy kisebb merőkanálnyi masszát, a merőkanál hátoldalával óvatosan elsimítjuk, majd közepes lángon addig sütjük, amíg az alsó oldala átsül, a felső pedig buborékossá válik és éppen megdermed. Széles lapáttal alányúlunk, és a sült felével lefelé átcsúsztatjuk egy tányérra. Csorgatunk rá lekvárt és megszórjuk a cukros dióval. A második palacsintát hasonlóan elkészítjük, sült felével a töltelékre csúsztatjuk, majd a rétegezést ugyanígy folytatjuk egészen az utolsó palacsintáig. Az utolsó palacsintának szintén csak az alsó felét sütjük meg teljesen, de ezt fordítva, sült felével felfelé helyezzük a palacsintatoronyra. Miután kihűlt a palacsinta, hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A csúsztatott palacsintát szeletekre vágva, a desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
A palacsintarétegek közé a lekvár és a dió mellett szórhatunk még Dr. Oetker Holland Kakaóport is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?