Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csúsztatott palacsinta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Palacsintasütőhöz (kb. 20 cm Ø):

némi étolaj

Tésztához:

5 darab tojás (M-es)
500 ml tej
300 g búzaliszt
150 g cukor
120 g margarin
1 csipet só

Töltelékhez:

kb. 320-350 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 150 g dió
2-3 evőkanál porcukor

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a diót finomra őröljük és összekeverjük a porcukorral. A sárgabaracklekvárt egy lábasba kanalazzuk, hozzáadjuk a rum aromát, kevergetve folyékony állagúra melegítjük, és a palacsintasütés végéig melegen tartjuk. A tésztához a margarint megolvasztjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint, a csipet sót, ezután pedig részleteiben a tejet és a lisztet. Végül spatulával hozzáforgatjuk a masszához a tojásfehérjehabot is.

A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük olajjal. Belecsorgatunk egy kisebb merőkanálnyi masszát, a merőkanál hátoldalával óvatosan elsimítjuk, majd közepes lángon addig sütjük, amíg az alsó oldala átsül, a felső pedig buborékossá válik és éppen megdermed. Széles lapáttal alányúlunk, és a sült felével lefelé átcsúsztatjuk egy tányérra. Csorgatunk rá lekvárt és megszórjuk a cukros dióval. A második palacsintát hasonlóan elkészítjük, sült felével a töltelékre csúsztatjuk, majd a rétegezést ugyanígy folytatjuk egészen az utolsó palacsintáig. Az utolsó palacsintának szintén csak az alsó felét sütjük meg teljesen, de ezt fordítva, sült felével felfelé helyezzük a palacsintatoronyra. Miután kihűlt a palacsinta, hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A csúsztatott palacsintát szeletekre vágva, a desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.

Tipp:

A palacsintarétegek közé a lekvár és a dió mellett szórhatunk még Dr. Oetker Holland Kakaóport is.
Csúsztatott palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!