Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dubai csokoládés palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 adag elkészítéséhez

Palacsintához:

2 darab tojás (M-es)
30 g cukor
200 ml tej
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Sütéshez:

némi étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

100 g Kadayif tésztaszálak (angyalhaj)
20 g vaj
100 g cukrozott pisztáciakrém
2 teáskanál szezámpaszta (tahini)

Öntethez:

kb. 1 evőkanál cukrozott pisztáciakrém (kb. 50 g)
némi apróra vágott pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Olvasszuk fel a tortabevonót a leírás alapján, majd tegyük félre.

Töltelék:
Vágjuk a kadayifot (angyalhaj) apró darabokra, és a vajjal együtt pirítsuk aranybarnára egy serpenyőben. Keverjük össze a pirított kadayifot (angyalhaj) a pisztáciakrémmel és a szezámpasztával egy tálban, hogy krémes keveréket kapjunk. Hagyjuk a tölteléket kissé kihűlni.

Palacsinta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Röviden keverjünk bele 25 g olvasztott tortabevonót és a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd közepes fokozaton röviden keverjük a masszába.

Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Minden palacsintához kb. 1 evőkanálnyi tésztát kanalazzunk a serpenyőbe és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Összesen kb.15 palacsintát készítsünk.

Rakjunk össze egyszerre 3 palacsintát a dubai csokoládétöltelékkel, hogy tornyot alkosson. Öntsük rá az olvasztott tortabevonót, csorgassuk le pisztáciakrémmel, és tálaljuk apróra vágott pisztáciával megszórva.
Dubai csokoládés palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!