Dubai csokoládés palacsinta
Hozzávalók
Palacsintához:
2 darab tojás (M-es)
30 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
200 ml tej
200 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Sütéshez:
némi étolaj, pl. napraforgóolaj
Töltelékhez:
100 g Kadayif tésztaszálak (angyalhaj)
20 g vaj
100 g cukrozott pisztáciakrém
2 teáskanál szezámpaszta (tahini)
Öntethez:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
kb. 1 evőkanál cukrozott pisztáciakrém (kb. 50 g)
némi apróra vágott pisztácia
Elkészítés
Elkészítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót a leírás alapján, majd tegyük félre.
Töltelék:
Vágjuk a kadayifot (angyalhaj) apró darabokra, és a vajjal együtt pirítsuk aranybarnára egy serpenyőben. Keverjük össze a pirított kadayifot (angyalhaj) a pisztáciakrémmel és a szezámpasztával egy tálban, hogy krémes keveréket kapjunk. Hagyjuk a tölteléket kissé kihűlni.
Palacsinta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Röviden keverjünk bele 25 g olvasztott tortabevonót és a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd közepes fokozaton röviden keverjük a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Minden palacsintához kb. 1 evőkanálnyi tésztát kanalazzunk a serpenyőbe és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Összesen kb.15 palacsintát készítsünk.
Rakjunk össze egyszerre 3 palacsintát a dubai csokoládétöltelékkel, hogy tornyot alkosson. Öntsük rá az olvasztott tortabevonót, csorgassuk le pisztáciakrémmel, és tálaljuk apróra vágott pisztáciával megszórva.
Töltelék:
Vágjuk a kadayifot (angyalhaj) apró darabokra, és a vajjal együtt pirítsuk aranybarnára egy serpenyőben. Keverjük össze a pirított kadayifot (angyalhaj) a pisztáciakrémmel és a szezámpasztával egy tálban, hogy krémes keveréket kapjunk. Hagyjuk a tölteléket kissé kihűlni.
Palacsinta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Röviden keverjünk bele 25 g olvasztott tortabevonót és a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd közepes fokozaton röviden keverjük a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Minden palacsintához kb. 1 evőkanálnyi tésztát kanalazzunk a serpenyőbe és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Összesen kb.15 palacsintát készítsünk.
Rakjunk össze egyszerre 3 palacsintát a dubai csokoládétöltelékkel, hogy tornyot alkosson. Öntsük rá az olvasztott tortabevonót, csorgassuk le pisztáciakrémmel, és tálaljuk apróra vágott pisztáciával megszórva.
Kedvencnek jelölöm
Dubai csokoládés palacsinta
Hozzávalók
kb. 5 adag elkészítéséhez
Palacsintához:
2 darab tojás (M-es)
30 g cukor
200 ml tej
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Sütéshez:
némi étolaj, pl. napraforgóolaj
Töltelékhez:
100 g Kadayif tésztaszálak (angyalhaj)
20 g vaj
100 g cukrozott pisztáciakrém
2 teáskanál szezámpaszta (tahini)
Öntethez:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
kb. 1 evőkanál cukrozott pisztáciakrém (kb. 50 g)
némi apróra vágott pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót a leírás alapján, majd tegyük félre.
Töltelék:
Vágjuk a kadayifot (angyalhaj) apró darabokra, és a vajjal együtt pirítsuk aranybarnára egy serpenyőben. Keverjük össze a pirított kadayifot (angyalhaj) a pisztáciakrémmel és a szezámpasztával egy tálban, hogy krémes keveréket kapjunk. Hagyjuk a tölteléket kissé kihűlni.
Palacsinta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Röviden keverjünk bele 25 g olvasztott tortabevonót és a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd közepes fokozaton röviden keverjük a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Minden palacsintához kb. 1 evőkanálnyi tésztát kanalazzunk a serpenyőbe és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Összesen kb.15 palacsintát készítsünk.
Rakjunk össze egyszerre 3 palacsintát a dubai csokoládétöltelékkel, hogy tornyot alkosson. Öntsük rá az olvasztott tortabevonót, csorgassuk le pisztáciakrémmel, és tálaljuk apróra vágott pisztáciával megszórva.
Töltelék:
Vágjuk a kadayifot (angyalhaj) apró darabokra, és a vajjal együtt pirítsuk aranybarnára egy serpenyőben. Keverjük össze a pirított kadayifot (angyalhaj) a pisztáciakrémmel és a szezámpasztával egy tálban, hogy krémes keveréket kapjunk. Hagyjuk a tölteléket kissé kihűlni.
Palacsinta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Röviden keverjünk bele 25 g olvasztott tortabevonót és a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd közepes fokozaton röviden keverjük a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Minden palacsintához kb. 1 evőkanálnyi tésztát kanalazzunk a serpenyőbe és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Összesen kb.15 palacsintát készítsünk.
Rakjunk össze egyszerre 3 palacsintát a dubai csokoládétöltelékkel, hogy tornyot alkosson. Öntsük rá az olvasztott tortabevonót, csorgassuk le pisztáciakrémmel, és tálaljuk apróra vágott pisztáciával megszórva.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?