
Dubai csokoládés palacsinta



Hozzávalók
Palacsintához:
Sütéshez:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés
Elkészítés:
Töltelék:
Vágjuk a kadayifot (angyalhaj) apró darabokra, és a vajjal együtt pirítsuk aranybarnára egy serpenyőben. Keverjük össze a pirított kadayifot (angyalhaj) a pisztáciakrémmel és a szezámpasztával egy tálban, hogy krémes keveréket kapjunk. Hagyjuk a tölteléket kissé kihűlni.
Palacsinta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Röviden keverjünk bele 25 g olvasztott tortabevonót és a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd közepes fokozaton röviden keverjük a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Minden palacsintához kb. 1 evőkanálnyi tésztát kanalazzunk a serpenyőbe és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Összesen kb.15 palacsintát készítsünk.
Rakjunk össze egyszerre 3 palacsintát a dubai csokoládétöltelékkel, hogy tornyot alkosson. Öntsük rá az olvasztott tortabevonót, csorgassuk le pisztáciakrémmel, és tálaljuk apróra vágott pisztáciával megszórva.


Dubai csokoládés palacsinta
Hozzávalók
kb. 5 adag elkészítéséhez
Palacsintához:
Sütéshez:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Töltelék:
Vágjuk a kadayifot (angyalhaj) apró darabokra, és a vajjal együtt pirítsuk aranybarnára egy serpenyőben. Keverjük össze a pirított kadayifot (angyalhaj) a pisztáciakrémmel és a szezámpasztával egy tálban, hogy krémes keveréket kapjunk. Hagyjuk a tölteléket kissé kihűlni.
Palacsinta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Röviden keverjünk bele 25 g olvasztott tortabevonót és a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, majd közepes fokozaton röviden keverjük a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Minden palacsintához kb. 1 evőkanálnyi tésztát kanalazzunk a serpenyőbe és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Összesen kb.15 palacsintát készítsünk.
Rakjunk össze egyszerre 3 palacsintát a dubai csokoládétöltelékkel, hogy tornyot alkosson. Öntsük rá az olvasztott tortabevonót, csorgassuk le pisztáciakrémmel, és tálaljuk apróra vágott pisztáciával megszórva.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?