Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukkíni-camembert lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
fél teáskanál só
1 csipet cukor
2 darab tojás (közepes méretű)
300 ml tejföl

Feltéthez:

300 g cukkíni
300 g camembert sajt
200 g pulykasonka
150 ml tejföl
2 darab tojás (közepes méretű)
só, bors ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cukkínit megmossuk, ízlés szerint meghámozzuk, és apróra vágjuk. A camembert sajtot felkockázzuk. A pulykasonkát vékony csíkokra vágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) kivajazzuk.

Elkészítés:

A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tejfölt, a tojással és a fűszerekkel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a tejfölös masszát elsimítjuk, tetején a felaprított cukkínit, a camembert sajtot és a sonkát elosztjuk. A lepényt meleg helyen 15 percig pihentetjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 45 perc

A megsült lepényt hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.
A Cukkíni-camembert lepény sós jellegű, sörkorcsolyának is alkalmas sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!