Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukkíni-camembert lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
fél teáskanál só
1 csipet cukor
2 darab tojás (közepes méretű)
300 ml tejföl

Feltéthez:

300 g cukkíni
300 g camembert sajt
200 g pulykasonka
150 ml tejföl
2 darab tojás (közepes méretű)
só, bors ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cukkínit megmossuk, ízlés szerint meghámozzuk, és apróra vágjuk. A camembert sajtot felkockázzuk. A pulykasonkát vékony csíkokra vágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) kivajazzuk.

Elkészítés:

A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tejfölt, a tojással és a fűszerekkel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a tejfölös masszát elsimítjuk, tetején a felaprított cukkínit, a camembert sajtot és a sonkát elosztjuk. A lepényt meleg helyen 15 percig pihentetjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 45 perc

A megsült lepényt hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.
A Cukkíni-camembert lepény sós jellegű, sörkorcsolyának is alkalmas sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!