Cukkíni-camembert lepény
Hozzávalók
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
fél teáskanál só
1 csipet cukor
2 darab tojás (közepes méretű)
300 ml tejföl
Feltéthez:
300 g cukkíni
300 g camembert sajt
200 g pulykasonka
150 ml tejföl
2 darab tojás (közepes méretű)
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
Előkészítés:
A cukkínit megmossuk, ízlés szerint meghámozzuk, és apróra vágjuk. A camembert sajtot felkockázzuk. A pulykasonkát vékony csíkokra vágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) kivajazzuk.
Elkészítés:
A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tejfölt, a tojással és a fűszerekkel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a tejfölös masszát elsimítjuk, tetején a felaprított cukkínit, a camembert sajtot és a sonkát elosztjuk. A lepényt meleg helyen 15 percig pihentetjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 45 perc
A megsült lepényt hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.
A tejfölt, a tojással és a fűszerekkel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a tejfölös masszát elsimítjuk, tetején a felaprított cukkínit, a camembert sajtot és a sonkát elosztjuk. A lepényt meleg helyen 15 percig pihentetjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 45 perc
A megsült lepényt hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Cukkíni-camembert lepény
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
fél teáskanál só
1 csipet cukor
2 darab tojás (közepes méretű)
300 ml tejföl
Feltéthez:
300 g cukkíni
300 g camembert sajt
200 g pulykasonka
150 ml tejföl
2 darab tojás (közepes méretű)
só, bors ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cukkínit megmossuk, ízlés szerint meghámozzuk, és apróra vágjuk. A camembert sajtot felkockázzuk. A pulykasonkát vékony csíkokra vágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) kivajazzuk.
Elkészítés:
A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A tejfölt, a tojással és a fűszerekkel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a tejfölös masszát elsimítjuk, tetején a felaprított cukkínit, a camembert sajtot és a sonkát elosztjuk. A lepényt meleg helyen 15 percig pihentetjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 45 perc
A megsült lepényt hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.
A tejfölt, a tojással és a fűszerekkel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a tejfölös masszát elsimítjuk, tetején a felaprított cukkínit, a camembert sajtot és a sonkát elosztjuk. A lepényt meleg helyen 15 percig pihentetjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 45 perc
A megsült lepényt hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?