Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukkíni-camembert lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
fél teáskanál só
1 csipet cukor
2 darab tojás (közepes méretű)
300 ml tejföl

Feltéthez:

300 g cukkíni
300 g camembert sajt
200 g pulykasonka
150 ml tejföl
2 darab tojás (közepes méretű)
só, bors ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cukkínit megmossuk, ízlés szerint meghámozzuk, és apróra vágjuk. A camembert sajtot felkockázzuk. A pulykasonkát vékony csíkokra vágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) kivajazzuk.

Elkészítés:

A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tejfölt, a tojással és a fűszerekkel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a tejfölös masszát elsimítjuk, tetején a felaprított cukkínit, a camembert sajtot és a sonkát elosztjuk. A lepényt meleg helyen 15 percig pihentetjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 45 perc

A megsült lepényt hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.
A Cukkíni-camembert lepény sós jellegű, sörkorcsolyának is alkalmas sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!