
Sonkás-zöldséges pizza bianca



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Sütéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb lesz.
Feltét:
A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk (meghámozni nem szükséges), és vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és oldalanként kb. 1-1 perc alatt elősütjük a cukkinikarikákat. Ezután papírtörlőre szedjük, és alaposan leitatjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, felezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 28-30 cm Ø) nyújtjuk. Az olívaolajat ízlés szerint kevés oregánóval ízesítjük, és vékonyan megkenjük vele a tészták tetejét, majd elosztjuk rajtuk a finoman megsózott cukkinikarikákat és paradicsomcikkeket, valamint a kisebb darabokra tépett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzákat (egymás után) megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, majd a tetejükre helyezzük a további feltéteket: a vékonyra szeletelt pármai sonkát és parmezánt. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, melegen tálaljuk.
Tipp:


Sonkás-zöldséges pizza bianca
Hozzávalók
2 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Sütéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb lesz.
Feltét:
A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk (meghámozni nem szükséges), és vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és oldalanként kb. 1-1 perc alatt elősütjük a cukkinikarikákat. Ezután papírtörlőre szedjük, és alaposan leitatjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, felezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 28-30 cm Ø) nyújtjuk. Az olívaolajat ízlés szerint kevés oregánóval ízesítjük, és vékonyan megkenjük vele a tészták tetejét, majd elosztjuk rajtuk a finoman megsózott cukkinikarikákat és paradicsomcikkeket, valamint a kisebb darabokra tépett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzákat (egymás után) megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, majd a tetejükre helyezzük a további feltéteket: a vékonyra szeletelt pármai sonkát és parmezánt. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, melegen tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?