Sonkás-zöldséges pizza bianca
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír (2 darab)
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csapott evőkanál só
1 teáskanál cukor
300 ml langyos víz
4 evőkanál olívaolaj
Feltéthez:
350 g cukkini
125 g koktélparadicsom
200 g mozzarella sajt
150 g pármai sonka
kb. 30 g parmezán sajt
kb. 3-4 evőkanál olívaolaj
némi szárított, morzsolt oregánó
só
Sütéshez:
kb. 2 evőkanál olívaolaj
Díszítéshez:
némi bazsalikomlevél
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb lesz.
Feltét:
A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk (meghámozni nem szükséges), és vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és oldalanként kb. 1-1 perc alatt elősütjük a cukkinikarikákat. Ezután papírtörlőre szedjük, és alaposan leitatjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, felezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 28-30 cm Ø) nyújtjuk. Az olívaolajat ízlés szerint kevés oregánóval ízesítjük, és vékonyan megkenjük vele a tészták tetejét, majd elosztjuk rajtuk a finoman megsózott cukkinikarikákat és paradicsomcikkeket, valamint a kisebb darabokra tépett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzákat (egymás után) megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, majd a tetejükre helyezzük a további feltéteket: a vékonyra szeletelt pármai sonkát és parmezánt. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, melegen tálaljuk.
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb lesz.
Feltét:
A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk (meghámozni nem szükséges), és vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és oldalanként kb. 1-1 perc alatt elősütjük a cukkinikarikákat. Ezután papírtörlőre szedjük, és alaposan leitatjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, felezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 28-30 cm Ø) nyújtjuk. Az olívaolajat ízlés szerint kevés oregánóval ízesítjük, és vékonyan megkenjük vele a tészták tetejét, majd elosztjuk rajtuk a finoman megsózott cukkinikarikákat és paradicsomcikkeket, valamint a kisebb darabokra tépett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzákat (egymás után) megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, majd a tetejükre helyezzük a további feltéteket: a vékonyra szeletelt pármai sonkát és parmezánt. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, melegen tálaljuk.
Tipp:
Tálalás előtt egy-egy burratát is helyezhetünk a pizzák közepére.
Kedvencnek jelölöm
Sonkás-zöldséges pizza bianca
Hozzávalók
2 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír (2 darab)
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csapott evőkanál só
1 teáskanál cukor
300 ml langyos víz
4 evőkanál olívaolaj
Feltéthez:
350 g cukkini
125 g koktélparadicsom
200 g mozzarella sajt
150 g pármai sonka
kb. 30 g parmezán sajt
kb. 3-4 evőkanál olívaolaj
némi szárított, morzsolt oregánó
só
Sütéshez:
kb. 2 evőkanál olívaolaj
Díszítéshez:
némi bazsalikomlevél
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb lesz.
Feltét:
A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk (meghámozni nem szükséges), és vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és oldalanként kb. 1-1 perc alatt elősütjük a cukkinikarikákat. Ezután papírtörlőre szedjük, és alaposan leitatjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, felezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 28-30 cm Ø) nyújtjuk. Az olívaolajat ízlés szerint kevés oregánóval ízesítjük, és vékonyan megkenjük vele a tészták tetejét, majd elosztjuk rajtuk a finoman megsózott cukkinikarikákat és paradicsomcikkeket, valamint a kisebb darabokra tépett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzákat (egymás után) megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, majd a tetejükre helyezzük a további feltéteket: a vékonyra szeletelt pármai sonkát és parmezánt. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, melegen tálaljuk.
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb lesz.
Feltét:
A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk (meghámozni nem szükséges), és vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és oldalanként kb. 1-1 perc alatt elősütjük a cukkinikarikákat. Ezután papírtörlőre szedjük, és alaposan leitatjuk. A koktélparadicsomot megmossuk, felezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 28-30 cm Ø) nyújtjuk. Az olívaolajat ízlés szerint kevés oregánóval ízesítjük, és vékonyan megkenjük vele a tészták tetejét, majd elosztjuk rajtuk a finoman megsózott cukkinikarikákat és paradicsomcikkeket, valamint a kisebb darabokra tépett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzákat (egymás után) megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, majd a tetejükre helyezzük a további feltéteket: a vékonyra szeletelt pármai sonkát és parmezánt. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, melegen tálaljuk.
Tipp:
Tálalás előtt egy-egy burratát is helyezhetünk a pizzák közepére.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?