Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukkini csatni

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

kb. 500 g cukkini (előre lemérve) sárga vagy zöld színű
100 g lilahagyma (előkészítve és lemérve)
1 gerezd fokhagyma
½ chilipaprika
100 g szárított paradicsom olajban
250 ml fehérborecet
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 teáskanál kurkuma
kb. 1 teáskanál só
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
kb. 3 teáskanál édes mustár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Mossuk meg a cukkinit, vágjuk nagyon apró kockákra, és mérjünk le 500 g-ot. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, majd 100 g-ot lemérünk. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát. Mossuk meg és vágjuk apróra a chilipaprikát. A szárított paradicsomot szintén vágjuk apróra. Mérjünk ki 250 ml fehérborecetet.

Az üvegeket és a fedeleket öblítsük ki nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Hevítsük fel az olajat egy széles serpenyőben. A hagymakockákat, a fokhagymát, a paradicsomkockákat, a chilikockákat a kurkumával és a sóval együtt 3 percig közepes lángon pároljuk. Adjuk hozzá a cukkinikockákat, az ecetet, a befőzőcukrot és a mustárt. Forraljuk fel és folyamatosan kevergetve, és főzzük legalább 5 percig. Ezután végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem dermed meg, főzzük a cukkinis csatnit még 1-2 percig. Ízesítsük a csatnit a fűszerekkel.

Ha szükséges, a cukkini csatniról szedjük le a habot és azonnal töltsük meg az üvegeket csordultig. Zárjuk le a fedelekkel, azonnal fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Cukkini csatni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!