Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán majonéz

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

2 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál agavészirup
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
frissen őrölt bors
2 szál tárkony
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyük a Creme Vega-t, a mustárt, a citromlevet és az agavészirupot egy keverőtálba. Keverjük össze botmixerrel, fokozatosan, vékony sugárban adagolva az olajat, amíg a keverék besűrűsödik. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Vágjuk finomra a tárkonyt, és keverjük hozzá.

Tippek:

Az agavészirup helyett juharszirup is használható.
A tárkony metélőhagymával vagy petrezselyemmel is helyettesíthető.
A vegán majonéz körülbelül 6 napig eláll a hűtőben.
Vegán majonéz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!