Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukkinis sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

100 g aprított vagy szeletelt mandula
200 g cukkini
250 g búzaliszt
100 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
100 g csokoládé csepp

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A sütőformát zsiradékkal kikenjük és belisztezzük. A cukkinit megmossuk és lereszeljük, ha szükséges, a levét kinyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A cukkini, a mandula és a csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tésztává keverjük. Röviden belekeverjük a lereszelt cukkinit, a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítások alapján felolvasztjuk. A zacskó egy kis csücskét levágjuk, és a süteményt mázzal bevonjuk.

Tipp:

A cukkinis süti fagyasztható.
A Cukkinis sütemény receptje 15 szeletes formára elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!