
Cukkinis sütemény



Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A cukkini, a mandula és a csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tésztává keverjük. Röviden belekeverjük a lereszelt cukkinit, a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítások alapján felolvasztjuk. A zacskó egy kis csücskét levágjuk, és a süteményt mázzal bevonjuk.
Tipp:


Cukkinis sütemény
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A cukkini, a mandula és a csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tésztává keverjük. Röviden belekeverjük a lereszelt cukkinit, a mandulát és a csokicseppeket. A tésztát a formába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítások alapján felolvasztjuk. A zacskó egy kis csücskét levágjuk, és a süteményt mázzal bevonjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?