Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dagasztás nélküli kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Dagasztás nélküli kenyér

2,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
40 dkg liszt
1,5 tk. só
kb. 15-20 dkg liszt másnap
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző este összeállítjuk és másnap reggel lehet formázni a kenyeret.

Elkészítés

Este előkészítjük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót fakanállal összedolgozzuk. Zacskóval letakarva állni hagyjuk reggelig.
Másnap jól lisztezzük a munkafelületet és kiborítjuk rá. Összeállítjuk a kenyeret. Annyi lisztet adunk hozzá, apránként amennyit még felvesz. De arra figyelni kell, hogy ne legyen nagyon kemény, sűrű, inkább lágy legyen. Összeállítás után fél órát állni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben előmelegítjük a jénait is a sütőpapírral. Ha kellően meleg óvatosan beletesszük a kenyeret és ráfordítjuk a fedőt. 40 percig sütjük, majd fedő nélkül +10 percig pirítjuk a tetejét. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és kevés vízzel lekenjük.

Tálalás

Ebből kb. 60 dkg-os kenyér lesz.

Tárolás

Zárt zacskóban tároljuk.
Dagasztás nélküli kenyér Dagasztás nélküli kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!