Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dagasztás nélküli kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Dagasztás nélküli kenyér

2,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
40 dkg liszt
1,5 tk. só
kb. 15-20 dkg liszt másnap
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző este összeállítjuk és másnap reggel lehet formázni a kenyeret.

Elkészítés

Este előkészítjük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót fakanállal összedolgozzuk. Zacskóval letakarva állni hagyjuk reggelig.
Másnap jól lisztezzük a munkafelületet és kiborítjuk rá. Összeállítjuk a kenyeret. Annyi lisztet adunk hozzá, apránként amennyit még felvesz. De arra figyelni kell, hogy ne legyen nagyon kemény, sűrű, inkább lágy legyen. Összeállítás után fél órát állni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben előmelegítjük a jénait is a sütőpapírral. Ha kellően meleg óvatosan beletesszük a kenyeret és ráfordítjuk a fedőt. 40 percig sütjük, majd fedő nélkül +10 percig pirítjuk a tetejét. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és kevés vízzel lekenjük.

Tálalás

Ebből kb. 60 dkg-os kenyér lesz.

Tárolás

Zárt zacskóban tároljuk.
Dagasztás nélküli kenyér Dagasztás nélküli kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!