Dagasztás nélküli kenyér
Hozzávalók
Dagasztás nélküli kenyér
2,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
40 dkg liszt
1,5 tk. só
kb. 15-20 dkg liszt másnap
Elkészítés
Előkészítés
Előző este összeállítjuk és másnap reggel lehet formázni a kenyeret.
Elkészítés
Este előkészítjük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót fakanállal összedolgozzuk. Zacskóval letakarva állni hagyjuk reggelig.
Másnap jól lisztezzük a munkafelületet és kiborítjuk rá. Összeállítjuk a kenyeret. Annyi lisztet adunk hozzá, apránként amennyit még felvesz. De arra figyelni kell, hogy ne legyen nagyon kemény, sűrű, inkább lágy legyen. Összeállítás után fél órát állni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben előmelegítjük a jénait is a sütőpapírral. Ha kellően meleg óvatosan beletesszük a kenyeret és ráfordítjuk a fedőt. 40 percig sütjük, majd fedő nélkül +10 percig pirítjuk a tetejét. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és kevés vízzel lekenjük.
Másnap jól lisztezzük a munkafelületet és kiborítjuk rá. Összeállítjuk a kenyeret. Annyi lisztet adunk hozzá, apránként amennyit még felvesz. De arra figyelni kell, hogy ne legyen nagyon kemény, sűrű, inkább lágy legyen. Összeállítás után fél órát állni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben előmelegítjük a jénait is a sütőpapírral. Ha kellően meleg óvatosan beletesszük a kenyeret és ráfordítjuk a fedőt. 40 percig sütjük, majd fedő nélkül +10 percig pirítjuk a tetejét. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és kevés vízzel lekenjük.
Tálalás
Ebből kb. 60 dkg-os kenyér lesz.
Tárolás
Zárt zacskóban tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Dagasztás nélküli kenyér
Hozzávalók
Dagasztás nélküli kenyér
2,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
40 dkg liszt
1,5 tk. só
kb. 15-20 dkg liszt másnap
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Előző este összeállítjuk és másnap reggel lehet formázni a kenyeret.
Elkészítés
Este előkészítjük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót fakanállal összedolgozzuk. Zacskóval letakarva állni hagyjuk reggelig.
Másnap jól lisztezzük a munkafelületet és kiborítjuk rá. Összeállítjuk a kenyeret. Annyi lisztet adunk hozzá, apránként amennyit még felvesz. De arra figyelni kell, hogy ne legyen nagyon kemény, sűrű, inkább lágy legyen. Összeállítás után fél órát állni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben előmelegítjük a jénait is a sütőpapírral. Ha kellően meleg óvatosan beletesszük a kenyeret és ráfordítjuk a fedőt. 40 percig sütjük, majd fedő nélkül +10 percig pirítjuk a tetejét. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és kevés vízzel lekenjük.
Másnap jól lisztezzük a munkafelületet és kiborítjuk rá. Összeállítjuk a kenyeret. Annyi lisztet adunk hozzá, apránként amennyit még felvesz. De arra figyelni kell, hogy ne legyen nagyon kemény, sűrű, inkább lágy legyen. Összeállítás után fél órát állni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben előmelegítjük a jénait is a sütőpapírral. Ha kellően meleg óvatosan beletesszük a kenyeret és ráfordítjuk a fedőt. 40 percig sütjük, majd fedő nélkül +10 percig pirítjuk a tetejét. Sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni és kevés vízzel lekenjük.
Tálalás
Ebből kb. 60 dkg-os kenyér lesz.
Tárolás
Zárt zacskóban tároljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?