Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Darázscsípés – Berliner

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 ml tej
100 g vaj vagy margarin
250 g búzaliszt
25 g cukor
két csipet só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)

Kenéshez:

kb. 1 evőkanál tej

Szóráshoz:

50 g szeletelt mandula
30 g cukor
10 g vaj vagy margarin

Mázhoz:

150 g porcukor
1 - 2 evőkanál víz

Krémhez:

200 ml habtejszín
100 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 10 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darabot sima golyóvá formázunk. A golyókat egymás mellé tesszük a tepsibe, és ellapítjuk.
Letakarva meleg további 15-20 percig kelesztjük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A fánkokat sütés után sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, rögtön vékonyan megkenjük tejjel, majd hagyjuk kihűlni.

Szóráshoz:
A mandulát, a cukrot és a vajat bevonatos serpenyőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kevergetés közben karamellizáljuk, majd kisebb darab sütőpapíron hagyjuk kihűlni.

Máz:
A hideg fánkokat elfelezzük. A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük. A fánkok felső részét megkenjük a mázzal, és rögtön rászórjuk a pirított mandulát.

Krém:
A kimért tejszínt és tejet egy magasfalú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt keményre felverjük.

Töltés:
A felvert krémet csillagcsöves (kb. 12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a krémet a fánkok alsó felében elosztjuk. Rátesszük a fánkok tetejét, és tálaljuk.

Tippek:

Pirított mandula és töltelék nélkül a fánk fagyasztható.
A mandula helyett használatunk mogyoródarabokat is.
Darázscsípés – Berliner

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!