Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes eper-banándzsem gyerekeknek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

700 g eper (előkészítve mérjük le)
300 g banán (előkészítve mérjük le)
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az eperszemeket mossuk át, majd mérjünk le 700 g-ot. Egy részét apró darabokra vágjuk, másik részét pépesítjük. Hámozzuk meg a banánt, mérjük ki a 300 g-ot, majd ez egészet pépesítjük.

Elkészítés:

A Krémes eper-banándzsem gyerekeknek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A gyümölcsöket, a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük a Krémes eper-banándzsemmel, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Használhatunk fagyasztott epret is a Krémes eper-banándzsem gyerekeknek elkészítéséhez.
A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
A kész dzsemeket száraz, hűvös helyen tároljuk.
A Krémes eper-banándzsem gyerekeknek tízóraira, uzsonnára kínálható desszertjellegű finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!