Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes eper-banándzsem gyerekeknek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

700 g eper (előkészítve mérjük le)
300 g banán (előkészítve mérjük le)
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az eperszemeket mossuk át, majd mérjünk le 700 g-ot. Egy részét apró darabokra vágjuk, másik részét pépesítjük. Hámozzuk meg a banánt, mérjük ki a 300 g-ot, majd ez egészet pépesítjük.

Elkészítés:

A Krémes eper-banándzsem gyerekeknek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A gyümölcsöket, a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük a Krémes eper-banándzsemmel, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Használhatunk fagyasztott epret is a Krémes eper-banándzsem gyerekeknek elkészítéséhez.
A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
A kész dzsemeket száraz, hűvös helyen tároljuk.
A Krémes eper-banándzsem gyerekeknek tízóraira, uzsonnára kínálható desszertjellegű finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!