
Krémes eper-banándzsem gyerekeknek



Hozzávalók
700 g eper (előkészítve mérjük le)
300 g banán (előkészítve mérjük le)
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az eperszemeket mossuk át, majd mérjünk le 700 g-ot. Egy részét apró darabokra vágjuk, másik részét pépesítjük. Hámozzuk meg a banánt, mérjük ki a 300 g-ot, majd ez egészet pépesítjük.
Elkészítés:
A Krémes eper-banándzsem gyerekeknek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A gyümölcsöket, a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük a Krémes eper-banándzsemmel, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
A gyümölcsöket, a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük a Krémes eper-banándzsemmel, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Használhatunk fagyasztott epret is a Krémes eper-banándzsem gyerekeknek elkészítéséhez.
A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
A kész dzsemeket száraz, hűvös helyen tároljuk.
A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
A kész dzsemeket száraz, hűvös helyen tároljuk.

Kedvencnek jelölöm

Krémes eper-banándzsem gyerekeknek
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
700 g eper (előkészítve mérjük le)
300 g banán (előkészítve mérjük le)
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
Az eperszemeket mossuk át, majd mérjünk le 700 g-ot. Egy részét apró darabokra vágjuk, másik részét pépesítjük. Hámozzuk meg a banánt, mérjük ki a 300 g-ot, majd ez egészet pépesítjük.
Elkészítés:
A Krémes eper-banándzsem gyerekeknek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A gyümölcsöket, a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük a Krémes eper-banándzsemmel, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
A gyümölcsöket, a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük a Krémes eper-banándzsemmel, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Használhatunk fagyasztott epret is a Krémes eper-banándzsem gyerekeknek elkészítéséhez.
A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
A kész dzsemeket száraz, hűvös helyen tároljuk.
A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki.
A kész dzsemeket száraz, hűvös helyen tároljuk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?