Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diabetikus Feketeerdő torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta 16-18 cm tortasütőhöz:

4 tojás
4 ek. xlilit
1 ek. víz
3 ek. liszt (csökkentette szénhidrát tartalmú )
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

1 meggykompót
30 dkg fagyasztott meggy
5 ek. xilit
1/2 citrom leve, héja
1 kk. fahéj
1 dl víz

Tejszín:

0,5 l cukormentes tejszín
5 ek. xilit

Tetejére:

diabetikus csoki - reszelék
12 vagy 16 szem meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

Ahogy a piskótát szoktuk először felverjük a 4 tojásfehérjét a 4 evőkanál kanál xilittel ha kemény a hab beletesszük a sárgáját és tovább verjük, hozzátesszük az 1 ek. vizet , óvatosan belekeverjük a 3 kanál lisztet az 1 kanál kakaót és a sütőport .
Lazán összekeverjük, és a tortaformába öntjük . Kislángon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ha kihűlt 2 helyen elvágjuk és a 3 lapot egymás mellé tesszük.

Krém

1 vaníliás pudingpor 1 dl tejjel + 1 dl vízzel + a kompótlevével (az összes 4 dl legyen ) 5 kanál xilittel, citromleve + héj 1 kiskanál fahéjjal össze forralni.
Ha besűrűsödött bele kell tenni a meggyet (még forrón )

Tejszín

0,5 liter Hullala tejszín, 2 csomag habfixáló, 5 kanál xilit , ezt nagyon keményre fel kell verni robotgéppel.

Összeállítás

2 tortalapot egymás mellé teszem és így teszem rá a langyos krémet. A lapokat 1-1 evőkanál likőrrel meglocsolom, erre megy a ketté osztott krém, fél tábla diabetikus csokit gőz felett felmelegítünk és vékonyan rácsorgatjuk a rémre, erre 1-1 réteg kemény tejszínhab, ( tejszínhabból annyit hagyunk, hogy a tetejét tudjuk díszíteni kb. 1/3 a krémnek .) A lapokat egymásra helyezzük óvatosan. Rátesszük a 3. lapot megkenjük a tetejét és az oldalát tejszínnel ezt megszórjuk diabetikus csoki reszelékével. A szélére habzsákkal kis halmokat nyomunk és erre meggyszemeket teszünk.

Személyes megjegyzés

Nagyon finom, nem lehet elég nagyot sütni belőle :)
Diabetikus Feketeerdő torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
53 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!