Diabetikus Feketeerdő torta
Hozzávalók
Tészta 16-18 cm tortasütőhöz:
4 tojás
4 ek. xlilit
1 ek. víz
3 ek. liszt (csökkentette szénhidrát tartalmú )
1 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1 meggykompót
30 dkg fagyasztott meggy
1 cs. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
5 ek. xilit
1/2 citrom leve, héja
1 kk. fahéj
1 dl víz
Tejszín:
0,5 l cukormentes tejszín
2 csomag Dr. Oetker Habfixáló
5 ek. xilit
Tetejére:
diabetikus csoki - reszelék
12 vagy 16 szem meggy
Elkészítés
Tészta elkészítése
Ahogy a piskótát szoktuk először felverjük a 4 tojásfehérjét a 4 evőkanál kanál xilittel ha kemény a hab beletesszük a sárgáját és tovább verjük, hozzátesszük az 1 ek. vizet , óvatosan belekeverjük a 3 kanál lisztet az 1 kanál kakaót és a sütőport .
Lazán összekeverjük, és a tortaformába öntjük . Kislángon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ha kihűlt 2 helyen elvágjuk és a 3 lapot egymás mellé tesszük.
Lazán összekeverjük, és a tortaformába öntjük . Kislángon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ha kihűlt 2 helyen elvágjuk és a 3 lapot egymás mellé tesszük.
Krém
1 vaníliás pudingpor 1 dl tejjel + 1 dl vízzel + a kompótlevével (az összes 4 dl legyen ) 5 kanál xilittel, citromleve + héj 1 kiskanál fahéjjal össze forralni.
Ha besűrűsödött bele kell tenni a meggyet (még forrón )
Ha besűrűsödött bele kell tenni a meggyet (még forrón )
Tejszín
0,5 liter Hullala tejszín, 2 csomag habfixáló, 5 kanál xilit , ezt nagyon keményre fel kell verni robotgéppel.
Összeállítás
2 tortalapot egymás mellé teszem és így teszem rá a langyos krémet. A lapokat 1-1 evőkanál likőrrel meglocsolom, erre megy a ketté osztott krém, fél tábla diabetikus csokit gőz felett felmelegítünk és vékonyan rácsorgatjuk a rémre, erre 1-1 réteg kemény tejszínhab, ( tejszínhabból annyit hagyunk, hogy a tetejét tudjuk díszíteni kb. 1/3 a krémnek .) A lapokat egymásra helyezzük óvatosan. Rátesszük a 3. lapot megkenjük a tetejét és az oldalát tejszínnel ezt megszórjuk diabetikus csoki reszelékével. A szélére habzsákkal kis halmokat nyomunk és erre meggyszemeket teszünk.
Személyes megjegyzés
Nagyon finom, nem lehet elég nagyot sütni belőle :)
Kedvencnek jelölöm
Diabetikus Feketeerdő torta
Hozzávalók
Tészta 16-18 cm tortasütőhöz:
4 tojás
4 ek. xlilit
1 ek. víz
3 ek. liszt (csökkentette szénhidrát tartalmú )
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1 meggykompót
30 dkg fagyasztott meggy
5 ek. xilit
1/2 citrom leve, héja
1 kk. fahéj
1 dl víz
Tetejére:
diabetikus csoki - reszelék
12 vagy 16 szem meggy
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta elkészítése
Ahogy a piskótát szoktuk először felverjük a 4 tojásfehérjét a 4 evőkanál kanál xilittel ha kemény a hab beletesszük a sárgáját és tovább verjük, hozzátesszük az 1 ek. vizet , óvatosan belekeverjük a 3 kanál lisztet az 1 kanál kakaót és a sütőport .
Lazán összekeverjük, és a tortaformába öntjük . Kislángon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ha kihűlt 2 helyen elvágjuk és a 3 lapot egymás mellé tesszük.
Lazán összekeverjük, és a tortaformába öntjük . Kislángon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ha kihűlt 2 helyen elvágjuk és a 3 lapot egymás mellé tesszük.
Krém
1 vaníliás pudingpor 1 dl tejjel + 1 dl vízzel + a kompótlevével (az összes 4 dl legyen ) 5 kanál xilittel, citromleve + héj 1 kiskanál fahéjjal össze forralni.
Ha besűrűsödött bele kell tenni a meggyet (még forrón )
Ha besűrűsödött bele kell tenni a meggyet (még forrón )
Tejszín
0,5 liter Hullala tejszín, 2 csomag habfixáló, 5 kanál xilit , ezt nagyon keményre fel kell verni robotgéppel.
Összeállítás
2 tortalapot egymás mellé teszem és így teszem rá a langyos krémet. A lapokat 1-1 evőkanál likőrrel meglocsolom, erre megy a ketté osztott krém, fél tábla diabetikus csokit gőz felett felmelegítünk és vékonyan rácsorgatjuk a rémre, erre 1-1 réteg kemény tejszínhab, ( tejszínhabból annyit hagyunk, hogy a tetejét tudjuk díszíteni kb. 1/3 a krémnek .) A lapokat egymásra helyezzük óvatosan. Rátesszük a 3. lapot megkenjük a tetejét és az oldalát tejszínnel ezt megszórjuk diabetikus csoki reszelékével. A szélére habzsákkal kis halmokat nyomunk és erre meggyszemeket teszünk.
Személyes megjegyzés
Nagyon finom, nem lehet elég nagyot sütni belőle :)
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?