Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diétás brownie

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 25x20 cm):

sütőpapír

Brownies-hoz:

100 g dióbél
100 ml tej
80 g szárított datolya
150 g lágy vaj vagy margarin
30 g mandulaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 késhegynyi só
3 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk. A diót durvára aprítjuk. A tepsit vagy sütőformát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A datolyát durvára aprítjuk, a tejjel együtt keverőpohárba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. A datolyás masszát a többi hozzávalóval együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Belekeverjük a megolvasztott tortabevonót, majd óvatosan a tésztába keverünk kb. 90 g diót. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk, és elosztjuk rajta a maradék diót. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A browniet a formában sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Tippek:

A browniet előző nap is elkészíthetjük.
A brownie fagyasztható.
Diétás brownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!