Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diétás kakaós csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Diétás kakaós csiga

60 g olvasztott margarin
150 g rizstej
1 csipetnyi tengeri só
3 g édesítőszer
5 g Dr. Oetker Instant Élesztő, vagy szódabikarbóna
300 g tönkölybúza, fehérliszt

Töltelékhez:

20 g édesítőszer
5 g őrölt fahéj (ízlés szerint)
100 g olvasztott margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az anyagokat szobahőmérsékletre helyezzük pár órával előbb. Margarin olvasztás. Anyagok kimérése.

Elkészítés

Én a felsorolt hozzávalókat kenyérsütőgépben (dagasztó funkciójára beállítottam) kelesztettem a duplájára. Amikor megkelt, nyújtótáblán kinyújtottam kb. 45x30 cm téglalap alakúra, erre kentem a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, rákentem a kinyújtott tésztára, majd, mint a bejglit feltekertem. Majd kb. 2 cm-es darabokra szeleteltem. Mindig a vágott része kerüljön a sütő papírral kibélelt tepsibe. Kb. 20-25 darab lesz belőle. Kb. 4-5 cm távolságra rakjuk egymástól, mert kelni fog. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Mikor kivesszük a sütőből, rizstejjel átkenjük, pár percre visszatesszük. Melegen és kihűlve is finom. Ha nincs kenyérsütőgép, akkor kézzel is kidagasztható, mintha kelt tésztát készítenénk.

Tálalás

Az el nem fogyasztott süti légmentesen bezárva, másnap is fogyasztható. Kb. 20-25 db
Diétás kakaós csiga Diétás kakaós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!