Diétás kakaós csiga
Hozzávalók
Diétás kakaós csiga
60 g olvasztott margarin
150 g rizstej
1 csipetnyi tengeri só
3 g édesítőszer
5 g Dr. Oetker Instant Élesztő, vagy szódabikarbóna
300 g tönkölybúza, fehérliszt
Töltelékhez:
50 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
20 g édesítőszer
5 g őrölt fahéj (ízlés szerint)
100 g olvasztott margarin
Elkészítés
Előkészítés
Az anyagokat szobahőmérsékletre helyezzük pár órával előbb. Margarin olvasztás. Anyagok kimérése.
Elkészítés
Én a felsorolt hozzávalókat kenyérsütőgépben (dagasztó funkciójára beállítottam) kelesztettem a duplájára. Amikor megkelt, nyújtótáblán kinyújtottam kb. 45x30 cm téglalap alakúra, erre kentem a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, rákentem a kinyújtott tésztára, majd, mint a bejglit feltekertem. Majd kb. 2 cm-es darabokra szeleteltem. Mindig a vágott része kerüljön a sütő papírral kibélelt tepsibe. Kb. 20-25 darab lesz belőle. Kb. 4-5 cm távolságra rakjuk egymástól, mert kelni fog. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Mikor kivesszük a sütőből, rizstejjel átkenjük, pár percre visszatesszük. Melegen és kihűlve is finom. Ha nincs kenyérsütőgép, akkor kézzel is kidagasztható, mintha kelt tésztát készítenénk.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, rákentem a kinyújtott tésztára, majd, mint a bejglit feltekertem. Majd kb. 2 cm-es darabokra szeleteltem. Mindig a vágott része kerüljön a sütő papírral kibélelt tepsibe. Kb. 20-25 darab lesz belőle. Kb. 4-5 cm távolságra rakjuk egymástól, mert kelni fog. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Mikor kivesszük a sütőből, rizstejjel átkenjük, pár percre visszatesszük. Melegen és kihűlve is finom. Ha nincs kenyérsütőgép, akkor kézzel is kidagasztható, mintha kelt tésztát készítenénk.
Tálalás
Az el nem fogyasztott süti légmentesen bezárva, másnap is fogyasztható. Kb. 20-25 db
Kedvencnek jelölöm
Diétás kakaós csiga
Hozzávalók
Diétás kakaós csiga
60 g olvasztott margarin
150 g rizstej
1 csipetnyi tengeri só
3 g édesítőszer
5 g Dr. Oetker Instant Élesztő, vagy szódabikarbóna
300 g tönkölybúza, fehérliszt
Töltelékhez:
20 g édesítőszer
5 g őrölt fahéj (ízlés szerint)
100 g olvasztott margarin
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az anyagokat szobahőmérsékletre helyezzük pár órával előbb. Margarin olvasztás. Anyagok kimérése.
Elkészítés
Én a felsorolt hozzávalókat kenyérsütőgépben (dagasztó funkciójára beállítottam) kelesztettem a duplájára. Amikor megkelt, nyújtótáblán kinyújtottam kb. 45x30 cm téglalap alakúra, erre kentem a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, rákentem a kinyújtott tésztára, majd, mint a bejglit feltekertem. Majd kb. 2 cm-es darabokra szeleteltem. Mindig a vágott része kerüljön a sütő papírral kibélelt tepsibe. Kb. 20-25 darab lesz belőle. Kb. 4-5 cm távolságra rakjuk egymástól, mert kelni fog. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Mikor kivesszük a sütőből, rizstejjel átkenjük, pár percre visszatesszük. Melegen és kihűlve is finom. Ha nincs kenyérsütőgép, akkor kézzel is kidagasztható, mintha kelt tésztát készítenénk.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, rákentem a kinyújtott tésztára, majd, mint a bejglit feltekertem. Majd kb. 2 cm-es darabokra szeleteltem. Mindig a vágott része kerüljön a sütő papírral kibélelt tepsibe. Kb. 20-25 darab lesz belőle. Kb. 4-5 cm távolságra rakjuk egymástól, mert kelni fog. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Mikor kivesszük a sütőből, rizstejjel átkenjük, pár percre visszatesszük. Melegen és kihűlve is finom. Ha nincs kenyérsütőgép, akkor kézzel is kidagasztható, mintha kelt tésztát készítenénk.
Tálalás
Az el nem fogyasztott süti légmentesen bezárva, másnap is fogyasztható. Kb. 20-25 db


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?