
Hagymalekvár



Hozzávalók
600 g vöröshagyma (előre lemérve)
kb. 6 szál friss kakukkfű vagy majoránna
4 evőkanál olívaolaj
400 ml félszáraz fehérbor
100 ml balzsamecet
½ csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 (12,5 g)
175 g cukor
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Előkészítés:
A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgépben durvára reszeljük. Mérjük ki a 600 g hagymát. Mossuk meg a fűszernövényeket, és kössük csokorba konyhai zsineggel. Főzzük ki az üvegeket és a lecsavarható fedeleket, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát kb. 5 percig, amíg áttetszővé válik. Öntsük rá a fehérbort és a balzsamecetet. Adjuk hozzá a fűszernövénycsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól keverjük össze. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel és forrás után főzzük további (alacsonyabb hőfokon) kb. 10 percig, amíg a hagyma megfő, időnként kevergessük meg. Vegyük ki a fűszernövényeket.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd töltsük a hagymalekvárt azonnal az előkészített üvegekbe, és zárjuk le a csavaros tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd töltsük a hagymalekvárt azonnal az előkészített üvegekbe, és zárjuk le a csavaros tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
A hagymalekvár remekül illik a sós sajtokhoz.

Kedvencnek jelölöm

Hagymalekvár
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
600 g vöröshagyma (előre lemérve)
kb. 6 szál friss kakukkfű vagy majoránna
4 evőkanál olívaolaj
400 ml félszáraz fehérbor
100 ml balzsamecet
½ csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 (12,5 g)
175 g cukor
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgépben durvára reszeljük. Mérjük ki a 600 g hagymát. Mossuk meg a fűszernövényeket, és kössük csokorba konyhai zsineggel. Főzzük ki az üvegeket és a lecsavarható fedeleket, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát kb. 5 percig, amíg áttetszővé válik. Öntsük rá a fehérbort és a balzsamecetet. Adjuk hozzá a fűszernövénycsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól keverjük össze. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel és forrás után főzzük további (alacsonyabb hőfokon) kb. 10 percig, amíg a hagyma megfő, időnként kevergessük meg. Vegyük ki a fűszernövényeket.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd töltsük a hagymalekvárt azonnal az előkészített üvegekbe, és zárjuk le a csavaros tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd töltsük a hagymalekvárt azonnal az előkészített üvegekbe, és zárjuk le a csavaros tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipp:
A hagymalekvár remekül illik a sós sajtokhoz.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?