Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymalekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

600 g vöröshagyma (előre lemérve)
kb. 6 szál friss kakukkfű vagy majoránna
4 evőkanál olívaolaj
400 ml félszáraz fehérbor
100 ml balzsamecet
½ csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 (12,5 g)
175 g cukor
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgépben durvára reszeljük. Mérjük ki a 600 g hagymát. Mossuk meg a fűszernövényeket, és kössük csokorba konyhai zsineggel. Főzzük ki az üvegeket és a lecsavarható fedeleket, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát kb. 5 percig, amíg áttetszővé válik. Öntsük rá a fehérbort és a balzsamecetet. Adjuk hozzá a fűszernövénycsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól keverjük össze. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel és forrás után főzzük további (alacsonyabb hőfokon) kb. 10 percig, amíg a hagyma megfő, időnként kevergessük meg. Vegyük ki a fűszernövényeket.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd töltsük a hagymalekvárt azonnal az előkészített üvegekbe, és zárjuk le a csavaros tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

A hagymalekvár remekül illik a sós sajtokhoz.
Hagymalekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!