Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymalekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

600 g vöröshagyma (előre lemérve)
kb. 6 szál friss kakukkfű vagy majoránna
4 evőkanál olívaolaj
400 ml félszáraz fehérbor
100 ml balzsamecet
½ csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 (12,5 g)
175 g cukor
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgépben durvára reszeljük. Mérjük ki a 600 g hagymát. Mossuk meg a fűszernövényeket, és kössük csokorba konyhai zsineggel. Főzzük ki az üvegeket és a lecsavarható fedeleket, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát kb. 5 percig, amíg áttetszővé válik. Öntsük rá a fehérbort és a balzsamecetet. Adjuk hozzá a fűszernövénycsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól keverjük össze. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel és forrás után főzzük további (alacsonyabb hőfokon) kb. 10 percig, amíg a hagyma megfő, időnként kevergessük meg. Vegyük ki a fűszernövényeket.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd töltsük a hagymalekvárt azonnal az előkészített üvegekbe, és zárjuk le a csavaros tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

A hagymalekvár remekül illik a sós sajtokhoz.
Hagymalekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!