Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymalekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

600 g vöröshagyma (előre lemérve)
kb. 6 szál friss kakukkfű vagy majoránna
4 evőkanál olívaolaj
400 ml félszáraz fehérbor
100 ml balzsamecet
½ csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 (12,5 g)
175 g cukor
kb. 1 teáskanál só
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgépben durvára reszeljük. Mérjük ki a 600 g hagymát. Mossuk meg a fűszernövényeket, és kössük csokorba konyhai zsineggel. Főzzük ki az üvegeket és a lecsavarható fedeleket, vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát kb. 5 percig, amíg áttetszővé válik. Öntsük rá a fehérbort és a balzsamecetet. Adjuk hozzá a fűszernövénycsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól keverjük össze. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel és forrás után főzzük további (alacsonyabb hőfokon) kb. 10 percig, amíg a hagyma megfő, időnként kevergessük meg. Vegyük ki a fűszernövényeket.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd töltsük a hagymalekvárt azonnal az előkészített üvegekbe, és zárjuk le a csavaros tetővel. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

A hagymalekvár remekül illik a sós sajtokhoz.
Hagymalekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!