Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diókrémes kávés süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

tészta:

• 6 tojás • 14 dkg cukor • 14 dkg darált dió • másfél evőkanál liszt •
• 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor • rumaroma

krém:

• 25 dkg vaj • 2 tojássárgája • 20 dkg porcukor • 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
• 6 teáskanál instant kávépor • 3 evőkanál tej • 15 dkg darabokra vágott dió

teteje:

• 20 dkg étcsokoládé • 1 teáskanál vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

tészta elkészítése

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük.

krém készítése

A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük.

tészta bevonása

A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.
Diókrémes kávés süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!