Diókrémes kávés süti
Hozzávalók
tészta:
• 6 tojás • 14 dkg cukor • 14 dkg darált dió • másfél evőkanál liszt •
• 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor • rumaroma
krém:
• 25 dkg vaj • 2 tojássárgája • 20 dkg porcukor • 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
• 6 teáskanál instant kávépor • 3 evőkanál tej • 15 dkg darabokra vágott dió
teteje:
• 20 dkg étcsokoládé • 1 teáskanál vaj
Elkészítés
tészta elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
krém készítése
A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük.
tészta bevonása
A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.
Kedvencnek jelölöm
Diókrémes kávés süti
Hozzávalók
tészta:
• 6 tojás • 14 dkg cukor • 14 dkg darált dió • másfél evőkanál liszt •
• 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor • rumaroma
krém:
• 25 dkg vaj • 2 tojássárgája • 20 dkg porcukor • 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
• 6 teáskanál instant kávépor • 3 evőkanál tej • 15 dkg darabokra vágott dió
teteje:
• 20 dkg étcsokoládé • 1 teáskanál vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
tészta elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
krém készítése
A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük.
tészta bevonása
A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?