Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós félhold

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

15 dkg rama
15 dkg cukor
15 dkg dió
7 dkg liszt
4 tojás habja

Fehér réteg:

15 dkg porcukor
4 tojássárgája

Krém:

0,9 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg csoki
5 dkg rama

Tetejére:

darált dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diós-, sütőporos-, lisztet, majd beleforgatjuk a habot.
Majd 180Cos sütőben sütjük, amikor már majdnem kész rátesszük a fehér réteget és sütjük, addig amíg elkészül.
A fehér réteg hozzávalóit fehéredésig verjük habverővel.
Miután megsült és kihűtöttük, akkor megcsináljuk a krémet.
A tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadunk mindent, ami a krémnél fel van sorolva. Sűrűre főzzük! Amikor kicsit kihűlt akkor tesszük a tetejére, ellenkező esetben felolvad a fehér réteg. A tetejét megszórjuk gazdagon dióval. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Diós félhold Diós félhold

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!