Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós félhold

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

15 dkg rama
15 dkg cukor
15 dkg dió
7 dkg liszt
4 tojás habja

Fehér réteg:

15 dkg porcukor
4 tojássárgája

Krém:

0,9 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg csoki
5 dkg rama

Tetejére:

darált dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diós-, sütőporos-, lisztet, majd beleforgatjuk a habot.
Majd 180Cos sütőben sütjük, amikor már majdnem kész rátesszük a fehér réteget és sütjük, addig amíg elkészül.
A fehér réteg hozzávalóit fehéredésig verjük habverővel.
Miután megsült és kihűtöttük, akkor megcsináljuk a krémet.
A tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadunk mindent, ami a krémnél fel van sorolva. Sűrűre főzzük! Amikor kicsit kihűlt akkor tesszük a tetejére, ellenkező esetben felolvad a fehér réteg. A tetejét megszórjuk gazdagon dióval. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Diós félhold Diós félhold

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!