Diós félhold
Hozzávalók
Tészta:
15 dkg rama
15 dkg cukor
15 dkg dió
7 dkg liszt
1/2 cs Dr. Oetker Sütőpor
4 tojás habja
Fehér réteg:
15 dkg porcukor
1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
4 tojássárgája
Krém:
0,9 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg csoki
5 dkg rama
Tetejére:
darált dió
Elkészítés
Elkészítés
A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diós-, sütőporos-, lisztet, majd beleforgatjuk a habot.
Majd 180Cos sütőben sütjük, amikor már majdnem kész rátesszük a fehér réteget és sütjük, addig amíg elkészül.
A fehér réteg hozzávalóit fehéredésig verjük habverővel.
Miután megsült és kihűtöttük, akkor megcsináljuk a krémet.
A tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadunk mindent, ami a krémnél fel van sorolva. Sűrűre főzzük! Amikor kicsit kihűlt akkor tesszük a tetejére, ellenkező esetben felolvad a fehér réteg. A tetejét megszórjuk gazdagon dióval. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Majd 180Cos sütőben sütjük, amikor már majdnem kész rátesszük a fehér réteget és sütjük, addig amíg elkészül.
A fehér réteg hozzávalóit fehéredésig verjük habverővel.
Miután megsült és kihűtöttük, akkor megcsináljuk a krémet.
A tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadunk mindent, ami a krémnél fel van sorolva. Sűrűre főzzük! Amikor kicsit kihűlt akkor tesszük a tetejére, ellenkező esetben felolvad a fehér réteg. A tetejét megszórjuk gazdagon dióval. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Kedvencnek jelölöm
Diós félhold
Hozzávalók
Krém:
0,9 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg csoki
5 dkg rama
Tetejére:
darált dió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diós-, sütőporos-, lisztet, majd beleforgatjuk a habot.
Majd 180Cos sütőben sütjük, amikor már majdnem kész rátesszük a fehér réteget és sütjük, addig amíg elkészül.
A fehér réteg hozzávalóit fehéredésig verjük habverővel.
Miután megsült és kihűtöttük, akkor megcsináljuk a krémet.
A tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadunk mindent, ami a krémnél fel van sorolva. Sűrűre főzzük! Amikor kicsit kihűlt akkor tesszük a tetejére, ellenkező esetben felolvad a fehér réteg. A tetejét megszórjuk gazdagon dióval. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Majd 180Cos sütőben sütjük, amikor már majdnem kész rátesszük a fehér réteget és sütjük, addig amíg elkészül.
A fehér réteg hozzávalóit fehéredésig verjük habverővel.
Miután megsült és kihűtöttük, akkor megcsináljuk a krémet.
A tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadunk mindent, ami a krémnél fel van sorolva. Sűrűre főzzük! Amikor kicsit kihűlt akkor tesszük a tetejére, ellenkező esetben felolvad a fehér réteg. A tetejét megszórjuk gazdagon dióval. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?