Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 tojás sárgája
2-3 evőkanál tejföl
Habhoz
4 tojás fehérje
20 dkg durávára vágott dió
15 dkg cukor
Krémhez
3dl baracklekvár
1 liter tej
25 dkg Rama
20 dkg kristálycukor
Tetejére
5 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Krém elkészítése

Először a krémet készítjük el. A 4 csomag vaníliás pudingot 2 dl tejjel és a 20 dkg kristálycukorral simára keverjük. A 8 dl tejet feltesszük forrni, majd beleborítjuk a pudingot és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Majd az elkészült krémet félre rakjuk hűlni, majd belekeverjük a vaníliás cukrot.

Tészta elkészítése

A lisztbe elkeverjük a sütőport és a 2 féle cukrot, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a margarint. A lisztben morzsoljuk el a vajat amennyire csak tudjuk a tojásokkal együtt. Adjuk hozzá a tejfölt és gyúrjunk szép sima tésztát az alapanyagokból.

Tészta nyújtása

A tésztát osszuk három részre majd mérjük le tepsi hátlapját és a sütőpapírból vágjunk le 3 akkora méretet mint a tepsink háta. A leszabott sütőpapíron nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát. A tojások fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. Habot osszuk három részre majd kenjük az egyik lap tetejére és szórjuk rá a darabolt dió egyharmadát. A másik 2 lapot ugyan így készítjük elő a sütéshez. Előmelegített sütőben 170 C 10-12 perc alatt süssük meg a süteménylapjait. Akkor lesz nagyon finom, puha a végeredmény, ha a tésztát nem sütjük meg nagyon. A hab elég gyorsan pirul, annyi sütés a tésztának is bőven elég. Ha túlsütjük, a tészta nem puhul meg a krémtől. A megsült tészta lapokat tegyük félre kihűlni.

Sütemény összeállitása

Amíg a tésztalapok pihenek a kihűlt pudingot keverjük ki a rámával elkevert cukorral és vaníliás cukorral habosra. Az elkészült krémet osszuk 2 felé. A lapokról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Az első lapot helyezzük egy tálcára majd kenjük meg a krém felével. A krémre kenjük rá a baracklekvár felét. Helyezzük rá a következő lapot, azt is megkenjük a krémmel és a lekvárral, majd rátesszük a harmadik lapot. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a lapok. Tálaláskor vaníliás porcukorral hintjük meg a sütemény tetejét.
Diós krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!