Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 tojás sárgája
2-3 evőkanál tejföl
Habhoz
4 tojás fehérje
20 dkg durávára vágott dió
15 dkg cukor
Krémhez
3dl baracklekvár
1 liter tej
25 dkg Rama
20 dkg kristálycukor
Tetejére
5 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Krém elkészítése

Először a krémet készítjük el. A 4 csomag vaníliás pudingot 2 dl tejjel és a 20 dkg kristálycukorral simára keverjük. A 8 dl tejet feltesszük forrni, majd beleborítjuk a pudingot és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Majd az elkészült krémet félre rakjuk hűlni, majd belekeverjük a vaníliás cukrot.

Tészta elkészítése

A lisztbe elkeverjük a sütőport és a 2 féle cukrot, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a margarint. A lisztben morzsoljuk el a vajat amennyire csak tudjuk a tojásokkal együtt. Adjuk hozzá a tejfölt és gyúrjunk szép sima tésztát az alapanyagokból.

Tészta nyújtása

A tésztát osszuk három részre majd mérjük le tepsi hátlapját és a sütőpapírból vágjunk le 3 akkora méretet mint a tepsink háta. A leszabott sütőpapíron nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát. A tojások fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. Habot osszuk három részre majd kenjük az egyik lap tetejére és szórjuk rá a darabolt dió egyharmadát. A másik 2 lapot ugyan így készítjük elő a sütéshez. Előmelegített sütőben 170 C 10-12 perc alatt süssük meg a süteménylapjait. Akkor lesz nagyon finom, puha a végeredmény, ha a tésztát nem sütjük meg nagyon. A hab elég gyorsan pirul, annyi sütés a tésztának is bőven elég. Ha túlsütjük, a tészta nem puhul meg a krémtől. A megsült tészta lapokat tegyük félre kihűlni.

Sütemény összeállitása

Amíg a tésztalapok pihenek a kihűlt pudingot keverjük ki a rámával elkevert cukorral és vaníliás cukorral habosra. Az elkészült krémet osszuk 2 felé. A lapokról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Az első lapot helyezzük egy tálcára majd kenjük meg a krém felével. A krémre kenjük rá a baracklekvár felét. Helyezzük rá a következő lapot, azt is megkenjük a krémmel és a lekvárral, majd rátesszük a harmadik lapot. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a lapok. Tálaláskor vaníliás porcukorral hintjük meg a sütemény tetejét.
Diós krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!