Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós-krémes sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tésztához:

5 tojás
30 dkg kristálycukor
12 dkg darált dió
16 dkg finomliszt
10 evőkanál víz

Krémhez:

16 dkg darált dió
8 evőkanál tej
16 dkg vaj
25 dkg porcukor
5 cl sütőrum

Bevonathoz:

1 tábla tej tortabevonó
2 ek étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
Diós-krémes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
77 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!