Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános müzliszelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 25x18 cm):

sütőpapír

Tésztához:

170 g nagy szemű zabpehely
2 darab érett banán
50 g mazsola
30 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Banános müzliszelet desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A zabpehelyből 100 g-ot késes aprítóban finomra darálunk, összekeverjük a többi zabpehellyel, a meghámozott, villával összetört banánokkal, a mazsolával és a kókuszreszelékkel. A masszát áttesszük a tepsibe, és egy kb. 1,5-2 cm vastag téglalapot formázunk belőle.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt keskeny téglalap alakú formákra vágjuk.

Tippek:

Jól záródó fémdobozban a müzliszelet 4-5 napig eláll.
A Banános müzliszelet tésztájához másfajta cukormentes aszalt gyümölcsöket is keverhetünk.
Banános müzliszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!