Banános müzliszelet
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 25x18 cm):
sütőpapír
Tésztához:
170 g nagy szemű zabpehely
2 darab érett banán
50 g mazsola
30 g kókuszreszelék
Elkészítés
Előkészítés:
A Banános müzliszelet desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A zabpehelyből 100 g-ot késes aprítóban finomra darálunk, összekeverjük a többi zabpehellyel, a meghámozott, villával összetört banánokkal, a mazsolával és a kókuszreszelékkel. A masszát áttesszük a tepsibe, és egy kb. 1,5-2 cm vastag téglalapot formázunk belőle.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt keskeny téglalap alakú formákra vágjuk.
A zabpehelyből 100 g-ot késes aprítóban finomra darálunk, összekeverjük a többi zabpehellyel, a meghámozott, villával összetört banánokkal, a mazsolával és a kókuszreszelékkel. A masszát áttesszük a tepsibe, és egy kb. 1,5-2 cm vastag téglalapot formázunk belőle.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt keskeny téglalap alakú formákra vágjuk.
Tippek:
Jól záródó fémdobozban a müzliszelet 4-5 napig eláll.
A Banános müzliszelet tésztájához másfajta cukormentes aszalt gyümölcsöket is keverhetünk.
A Banános müzliszelet tésztájához másfajta cukormentes aszalt gyümölcsöket is keverhetünk.
Kedvencnek jelölöm
Banános müzliszelet
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 25x18 cm):
sütőpapír
Tésztához:
170 g nagy szemű zabpehely
2 darab érett banán
50 g mazsola
30 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Banános müzliszelet desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A zabpehelyből 100 g-ot késes aprítóban finomra darálunk, összekeverjük a többi zabpehellyel, a meghámozott, villával összetört banánokkal, a mazsolával és a kókuszreszelékkel. A masszát áttesszük a tepsibe, és egy kb. 1,5-2 cm vastag téglalapot formázunk belőle.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt keskeny téglalap alakú formákra vágjuk.
A zabpehelyből 100 g-ot késes aprítóban finomra darálunk, összekeverjük a többi zabpehellyel, a meghámozott, villával összetört banánokkal, a mazsolával és a kókuszreszelékkel. A masszát áttesszük a tepsibe, és egy kb. 1,5-2 cm vastag téglalapot formázunk belőle.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk. A kihűlt süteményt keskeny téglalap alakú formákra vágjuk.
Tippek:
Jól záródó fémdobozban a müzliszelet 4-5 napig eláll.
A Banános müzliszelet tésztájához másfajta cukormentes aszalt gyümölcsöket is keverhetünk.
A Banános müzliszelet tésztájához másfajta cukormentes aszalt gyümölcsöket is keverhetünk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?