Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós krémes sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 db tojás
20 dkg cukor
12 dkg darált dió
15 dkg liszt
10 ek. víz

Krém:

15 dkg darált dió
8 ek. tej
20 dkg porcukor
20 dkg vaj

Bevonat:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta: A tojássárgákat kikavarjuk a cukor felével és a vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és sütőporral és hozzáadjuk az előbbihez. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük és óvatosan a diós masszához keverjük. Közepes hőfokon megsütjük.
A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
A kihűlt tésztára símítjuk a krémet és bevonjuk a tortabevonóval.

Alternatív elkészítés

Ez az eredeti recept de én a tésztát jól meglocsoltam rumos sziruppal.
Diós krémes sütemény Diós krémes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!