
Diós krémes sütemény


Hozzávalók
Tészta:
5 db tojás
20 dkg cukor
12 dkg darált dió
1 cs Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg liszt
10 ek. víz
Krém:
15 dkg darált dió
8 ek. tej
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
Bevonat:
10 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Elkészítés
Tészta: A tojássárgákat kikavarjuk a cukor felével és a vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és sütőporral és hozzáadjuk az előbbihez. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük és óvatosan a diós masszához keverjük. Közepes hőfokon megsütjük.
A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
A kihűlt tésztára símítjuk a krémet és bevonjuk a tortabevonóval.
A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
A kihűlt tésztára símítjuk a krémet és bevonjuk a tortabevonóval.
Alternatív elkészítés
Ez az eredeti recept de én a tésztát jól meglocsoltam rumos sziruppal.


Kedvencnek jelölöm

Diós krémes sütemény
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés
Tészta: A tojássárgákat kikavarjuk a cukor felével és a vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és sütőporral és hozzáadjuk az előbbihez. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük és óvatosan a diós masszához keverjük. Közepes hőfokon megsütjük.
A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
A kihűlt tésztára símítjuk a krémet és bevonjuk a tortabevonóval.
A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
A kihűlt tésztára símítjuk a krémet és bevonjuk a tortabevonóval.
Alternatív elkészítés
Ez az eredeti recept de én a tésztát jól meglocsoltam rumos sziruppal.


Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?