Dubai csokoládés tiramisu
Hozzávalók
Téglalap alakú sütőformához (kb. 28x20 cm):
100 g babapiskóta
75 ml tej
Töltelékhez:
200 g Kadayif tészta
40 g vaj
250 g cukrozott pisztáciakrém
2 teáskanál szezámpaszta
Tiramisu krémhez:
250 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu krém
250 g mascarpone krémsajt
Csokoládémázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
100 ml habtejszín
Szóráshoz:
némi aprított pisztácia
Elkészítés
Elkészítés:
Béleljünk ki sütőformát a babapiskótával, és locsoljuk meg tejjel.
Töltelék:
Vágjuk a tészta apró darabokra, és serpenyőben a vajjal együtt süssük aranybarnára. Tegyük a tésztát a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze az egészet fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk, majd hagyjuk kihűlni.
Öntsünk 250 ml hideg tejet egy forró vízzel kiöblített keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton lévő konyhai robotgéppel (habverővel). Ezután kb. 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Rövid ideig keverjük bele a mascarponét a legalacsonyabb fokozaton.
Rétegezzük a krémeket:
A tiramisu-krém 1/3-át kenjük el a babapiskótán. A pisztáciás tölteléket terítsük a tetejére. Ezután tegyük a maradék krémet és rövid időre hűtsük le.
A tejszínhabot egy főzőedényben rövid ideig forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és daraboljuk bele a tortabevonót és olvasszuk fel a mázat. Evőkanállal kenjük el a tiramisu krémen, és szórjuk meg aprított pisztáciával. Tegyük a dubai csokoládés tiramisut legalább 4 órára a hűtőszekrénybe.
Töltelék:
Vágjuk a tészta apró darabokra, és serpenyőben a vajjal együtt süssük aranybarnára. Tegyük a tésztát a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze az egészet fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk, majd hagyjuk kihűlni.
Öntsünk 250 ml hideg tejet egy forró vízzel kiöblített keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton lévő konyhai robotgéppel (habverővel). Ezután kb. 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Rövid ideig keverjük bele a mascarponét a legalacsonyabb fokozaton.
Rétegezzük a krémeket:
A tiramisu-krém 1/3-át kenjük el a babapiskótán. A pisztáciás tölteléket terítsük a tetejére. Ezután tegyük a maradék krémet és rövid időre hűtsük le.
A tejszínhabot egy főzőedényben rövid ideig forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és daraboljuk bele a tortabevonót és olvasszuk fel a mázat. Evőkanállal kenjük el a tiramisu krémen, és szórjuk meg aprított pisztáciával. Tegyük a dubai csokoládés tiramisut legalább 4 órára a hűtőszekrénybe.
Kedvencnek jelölöm
Dubai csokoládés tiramisu
Hozzávalók
kb. 10 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőformához (kb. 28x20 cm):
100 g babapiskóta
75 ml tej
Töltelékhez:
200 g Kadayif tészta
40 g vaj
250 g cukrozott pisztáciakrém
2 teáskanál szezámpaszta
Szóráshoz:
némi aprított pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Béleljünk ki sütőformát a babapiskótával, és locsoljuk meg tejjel.
Töltelék:
Vágjuk a tészta apró darabokra, és serpenyőben a vajjal együtt süssük aranybarnára. Tegyük a tésztát a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze az egészet fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk, majd hagyjuk kihűlni.
Öntsünk 250 ml hideg tejet egy forró vízzel kiöblített keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton lévő konyhai robotgéppel (habverővel). Ezután kb. 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Rövid ideig keverjük bele a mascarponét a legalacsonyabb fokozaton.
Rétegezzük a krémeket:
A tiramisu-krém 1/3-át kenjük el a babapiskótán. A pisztáciás tölteléket terítsük a tetejére. Ezután tegyük a maradék krémet és rövid időre hűtsük le.
A tejszínhabot egy főzőedényben rövid ideig forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és daraboljuk bele a tortabevonót és olvasszuk fel a mázat. Evőkanállal kenjük el a tiramisu krémen, és szórjuk meg aprított pisztáciával. Tegyük a dubai csokoládés tiramisut legalább 4 órára a hűtőszekrénybe.
Töltelék:
Vágjuk a tészta apró darabokra, és serpenyőben a vajjal együtt süssük aranybarnára. Tegyük a tésztát a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze az egészet fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk, majd hagyjuk kihűlni.
Öntsünk 250 ml hideg tejet egy forró vízzel kiöblített keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton lévő konyhai robotgéppel (habverővel). Ezután kb. 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton. Rövid ideig keverjük bele a mascarponét a legalacsonyabb fokozaton.
Rétegezzük a krémeket:
A tiramisu-krém 1/3-át kenjük el a babapiskótán. A pisztáciás tölteléket terítsük a tetejére. Ezután tegyük a maradék krémet és rövid időre hűtsük le.
A tejszínhabot egy főzőedényben rövid ideig forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és daraboljuk bele a tortabevonót és olvasszuk fel a mázat. Evőkanállal kenjük el a tiramisu krémen, és szórjuk meg aprított pisztáciával. Tegyük a dubai csokoládés tiramisut legalább 4 órára a hűtőszekrénybe.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?