Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg liszt
10 dkg RAMA
5 dkg cukor
1 tojás
1 forrócsoki por
tej

Töltelék:

1 tasak őrölt diót helyettesítő keverék
rum eszenc
1 forró csoki por
valamilyen savanykás lekvár

Tetejére:

2 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit annyi tejjel keverjük össze, hogy könnyen seríthető(nyújtható) legyen. 2 lapot serítünk. Az egyikkel kibélelünk egy kisebb tepsit. Megkenjük a lekvárral.
Az őrölt diót helyettesítő keveréket (ez magyar termék édesítőszerrel, cukorbetegek is fogyaszthatják) meglocsoljuk a rum eszenccel, majd 1,5 dl forró vízben kikavart forró csokival. Rákanalazzuk a lekváros tésztára és befedjük a második lappal. Villával megszurkáljuk és forró lerben(sütőben) készre sütjük. Miután kihűlt rákenjük a felvert tejszínhabot.
Ezt a diót utánzó keveréket most próbáltam ki először. Nagyon jó ízű, a család nem is vette észre, hogy ez hamis dió.
Diós szelet Diós szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!