Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Duplán sajtos ropogós

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Duplán sajtos ropogós

45 dkg finomliszt (melyből 10 dkg lehet teljes kiőrlésű)
25 dkg Rama sütőmargarin (puha)
20 dkg reszelt sajt (pl. Edami)
2-3 kávéskanál só (a sajt sótartalmától függően)
kis doboz tejföl (1,75-2 dl)

A szóráshoz és a kenéshez:

füstölt sajt (reszelve)
opcionálisan: darálatlan mák, szezám-, len- vagy köménymag
1 elkavart tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból sima felületű cipót gyúrok, és legalább egy órára hűtőbe teszem. A pihentetett cipót gyúródeszkán téglalap alakúra, kb. 4 mm vastagra sodrom, tetejét elkavart tojásfehérjével egyenletesen megkenem. Ezután ízlés szerint kevés sóval, majd reszelt füstölt sajttal meghintem és gyengén a tésztára nyomkodom. Derelyemetszővel vagy éles késsel hosszában 1-2 cm széles csíkokra vágom, ezeket pedig 10-15 cm-enként felszeletelem (az se baj, ha rövidebbek). A rudakat átemelem egy sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe, és 200 fokos sütő középső rácsán 15-20 perc alatt megsütöm. Süljön szép pirosra, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg a talpa.

Tálalás

Kb. 2 gáztepsire való adag

Alternatív elkészítés

Érdemes kipróbálni darálatlan mákkal, szezámmaggal stb. megszórva is! (Ezeket ugyanúgy a tojásfehérjével megkent tésztára szórjuk és gyengén rányomkodjuk)
Duplán sajtos ropogós Duplán sajtos ropogós Duplán sajtos ropogós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!