Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ecetes uborka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

Pácléhez:

1000 ml víz
75 g só
½ teáskanál szódabikarbóna

Uborkához:

1000 g csemege uborka (előre lemérve)
200 g vöröshagyma
50 g friss torma
20 g friss gyömbér
néhány kaporvirág

Felöntőléhez:

750 ml víz
750 ml fehérborecet
1 teáskanál só
150 g cukor
kb. 1 evőkanál savanyúság fűszerkeverék
1 kávéskanál szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az uborkát megmossuk, és fapálcikával többször megszurkáljuk. Tegyük a vizet, a sót és a szódabikarbónát egy tálba. Tegyük az uborkákat a sós lébe, fedjük le, és egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.

Elkészítés:

Az üvegeket és a csavaros fedeleket kifőzzük, vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Csöpögtessük le, ne szárítsuk ki.

Az uborkát szűrőben csepegtessük le. Méretüktől függően vágjuk félbe őket, hogy beférjenek az üvegekbe. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk darabokra. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a tormát és a gyömbért. Mossuk meg a kaporvirágokat, és ha szükséges, aprítsuk fel. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 130 °C (előmelegítve)

Az előkészített csavaros tetejű üvegeket egyenletesen töltsük meg az uborkával, hagymával, gyömbérrel, tormadarabokkal, fűszerkeverékkel és kaporvirággal. Forraljuk fel a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot, amíg a cukor feloldódik. Keverjük hozzá a tartósítószert és a szódabikarbónát. Öntsük a levet az üvegekbe úgy, hogy az uborkákat ellepje. Zárjuk le az üvegeket a fedővel. Helyezzük az üvegeket egy magas oldalú tepsibe. Öntsünk forró vizet a formába úgy, hogy az üvegek kb. 2 cm-re legyenek a vízben. Óvatosan helyezzük a tepsit a sütőben lévő alsó rácsra.

Főzési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk az uborkákat lassan kihűlni, majd tegyük száraz, sötét és hűvös helyre. A házi készítésű uborkát legalább 3 hétig a lében kell hagyni. Utána fogyasztható.
Ecetes uborka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!