Ecetes uborka
Hozzávalók
Pácléhez:
1000 ml víz
75 g só
½ teáskanál szódabikarbóna
Uborkához:
1000 g csemege uborka (előre lemérve)
200 g vöröshagyma
50 g friss torma
20 g friss gyömbér
néhány kaporvirág
Felöntőléhez:
750 ml víz
750 ml fehérborecet
1 teáskanál só
150 g cukor
kb. 1 evőkanál savanyúság fűszerkeverék
1 teáskanál Dr. Oetker Tartósítószer
1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés
Előkészítés:
Az uborkát megmossuk, és fapálcikával többször megszurkáljuk. Tegyük a vizet, a sót és a szódabikarbónát egy tálba. Tegyük az uborkákat a sós lébe, fedjük le, és egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.
Elkészítés:
Az üvegeket és a csavaros fedeleket kifőzzük, vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Csöpögtessük le, ne szárítsuk ki.
Az uborkát szűrőben csepegtessük le. Méretüktől függően vágjuk félbe őket, hogy beférjenek az üvegekbe. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk darabokra. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a tormát és a gyömbért. Mossuk meg a kaporvirágokat, és ha szükséges, aprítsuk fel. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 130 °C (előmelegítve)
Az előkészített csavaros tetejű üvegeket egyenletesen töltsük meg az uborkával, hagymával, gyömbérrel, tormadarabokkal, fűszerkeverékkel és kaporvirággal. Forraljuk fel a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot, amíg a cukor feloldódik. Keverjük hozzá a tartósítószert és a szódabikarbónát. Öntsük a levet az üvegekbe úgy, hogy az uborkákat ellepje. Zárjuk le az üvegeket a fedővel. Helyezzük az üvegeket egy magas oldalú tepsibe. Öntsünk forró vizet a formába úgy, hogy az üvegek kb. 2 cm-re legyenek a vízben. Óvatosan helyezzük a tepsit a sütőben lévő alsó rácsra.
Főzési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk az uborkákat lassan kihűlni, majd tegyük száraz, sötét és hűvös helyre. A házi készítésű uborkát legalább 3 hétig a lében kell hagyni. Utána fogyasztható.
Az uborkát szűrőben csepegtessük le. Méretüktől függően vágjuk félbe őket, hogy beférjenek az üvegekbe. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk darabokra. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a tormát és a gyömbért. Mossuk meg a kaporvirágokat, és ha szükséges, aprítsuk fel. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 130 °C (előmelegítve)
Az előkészített csavaros tetejű üvegeket egyenletesen töltsük meg az uborkával, hagymával, gyömbérrel, tormadarabokkal, fűszerkeverékkel és kaporvirággal. Forraljuk fel a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot, amíg a cukor feloldódik. Keverjük hozzá a tartósítószert és a szódabikarbónát. Öntsük a levet az üvegekbe úgy, hogy az uborkákat ellepje. Zárjuk le az üvegeket a fedővel. Helyezzük az üvegeket egy magas oldalú tepsibe. Öntsünk forró vizet a formába úgy, hogy az üvegek kb. 2 cm-re legyenek a vízben. Óvatosan helyezzük a tepsit a sütőben lévő alsó rácsra.
Főzési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk az uborkákat lassan kihűlni, majd tegyük száraz, sötét és hűvös helyre. A házi készítésű uborkát legalább 3 hétig a lében kell hagyni. Utána fogyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Ecetes uborka
Hozzávalók
kb. 5 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez
Pácléhez:
1000 ml víz
75 g só
½ teáskanál szódabikarbóna
Uborkához:
1000 g csemege uborka (előre lemérve)
200 g vöröshagyma
50 g friss torma
20 g friss gyömbér
néhány kaporvirág
Felöntőléhez:
750 ml víz
750 ml fehérborecet
1 teáskanál só
150 g cukor
kb. 1 evőkanál savanyúság fűszerkeverék
1 teáskanál Dr. Oetker Tartósítószer
1 kávéskanál szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az uborkát megmossuk, és fapálcikával többször megszurkáljuk. Tegyük a vizet, a sót és a szódabikarbónát egy tálba. Tegyük az uborkákat a sós lébe, fedjük le, és egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.
Elkészítés:
Az üvegeket és a csavaros fedeleket kifőzzük, vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Csöpögtessük le, ne szárítsuk ki.
Az uborkát szűrőben csepegtessük le. Méretüktől függően vágjuk félbe őket, hogy beférjenek az üvegekbe. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk darabokra. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a tormát és a gyömbért. Mossuk meg a kaporvirágokat, és ha szükséges, aprítsuk fel. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 130 °C (előmelegítve)
Az előkészített csavaros tetejű üvegeket egyenletesen töltsük meg az uborkával, hagymával, gyömbérrel, tormadarabokkal, fűszerkeverékkel és kaporvirággal. Forraljuk fel a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot, amíg a cukor feloldódik. Keverjük hozzá a tartósítószert és a szódabikarbónát. Öntsük a levet az üvegekbe úgy, hogy az uborkákat ellepje. Zárjuk le az üvegeket a fedővel. Helyezzük az üvegeket egy magas oldalú tepsibe. Öntsünk forró vizet a formába úgy, hogy az üvegek kb. 2 cm-re legyenek a vízben. Óvatosan helyezzük a tepsit a sütőben lévő alsó rácsra.
Főzési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk az uborkákat lassan kihűlni, majd tegyük száraz, sötét és hűvös helyre. A házi készítésű uborkát legalább 3 hétig a lében kell hagyni. Utána fogyasztható.
Az uborkát szűrőben csepegtessük le. Méretüktől függően vágjuk félbe őket, hogy beférjenek az üvegekbe. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk darabokra. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a tormát és a gyömbért. Mossuk meg a kaporvirágokat, és ha szükséges, aprítsuk fel. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 130 °C (előmelegítve)
Az előkészített csavaros tetejű üvegeket egyenletesen töltsük meg az uborkával, hagymával, gyömbérrel, tormadarabokkal, fűszerkeverékkel és kaporvirággal. Forraljuk fel a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot, amíg a cukor feloldódik. Keverjük hozzá a tartósítószert és a szódabikarbónát. Öntsük a levet az üvegekbe úgy, hogy az uborkákat ellepje. Zárjuk le az üvegeket a fedővel. Helyezzük az üvegeket egy magas oldalú tepsibe. Öntsünk forró vizet a formába úgy, hogy az üvegek kb. 2 cm-re legyenek a vízben. Óvatosan helyezzük a tepsit a sütőben lévő alsó rácsra.
Főzési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk az uborkákat lassan kihűlni, majd tegyük száraz, sötét és hűvös helyre. A házi készítésű uborkát legalább 3 hétig a lében kell hagyni. Utána fogyasztható.
Legújabb cikkek
0
Családi kedvencek Airfryerben
A családi receptkönyv legkedvesebb mindennapi süteményei Airfryerben is elkészíthetőek. Süssünk finomakat gyorsan és energiahatékonyan!
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?