Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes burger

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Meggyszószhoz:

350 g magozott meggybefőtt
150 ml meggybefőtt leve
60 g barna cukor
1 csipet fahéj

Kenéshez:

némi víz

Krémhez:

300 ml hideg tej

Ezenkívül:

1 darab tojás (felverve)
némi jégcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Édes burger sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A meggybefőttet lecsepegtetjük, a meggy levét felfogjuk. Egy főzőedényben a meggy levéhez hozzáadjuk a citromhéjat, a barna cukrot, az étkezési keményítőt, a fahéjat és az egészet sűrű masszává főzzük. A meggyet a masszához keverjük és rövid ideig pároljuk. A leveles tésztát kitekerjük. A tészta egyik oldalát vízzel megkenjük és összehajtjuk. Egy kb. 7,5 cm átmérőjű kiszúróforma segítségével 7 lapot kiszúrunk és egy margarinnal enyhén kikent sütőformába helyezzük. A lapokat tojással megkenjük és jégcukorral megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a leveles tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 14-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
Egy keverőedénybe tesszük a kimért tejet, majd a krémport és a tasakon lévő utasítás alapján felverjük. A leveles tésztalapokat félbe vágjuk és az alsó lapon a kihűlt meggyszószt egyenletesen elosztjuk, tetejére kanalazzuk a krémet, majd a felső tésztalappal befedjük. A kész Édes burger süteményt a legjobb ízhatás miatt legalább 1 órára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt.

Tipp

Az Édes burger sütemény ízlés szerint egyéb fagyasztott, vagy idénygyümölcsből is elkészíthető.
Az Édes burger sütemény ötletes, kreatív finomság, melyet húsvétkor és egyéb jeles napokon kínálhatunk vendégeinknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!