Édes burger
Hozzávalók
Tésztához:
Meggyszószhoz:
Kenéshez:
Krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Egy keverőedénybe tesszük a kimért tejet, majd a krémport és a tasakon lévő utasítás alapján felverjük. A leveles tésztalapokat félbe vágjuk és az alsó lapon a kihűlt meggyszószt egyenletesen elosztjuk, tetejére kanalazzuk a krémet, majd a felső tésztalappal befedjük. A kész Édes burger süteményt a legjobb ízhatás miatt legalább 1 órára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt.
Tipp
Édes burger
Hozzávalók
kb. 7 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Meggyszószhoz:
Kenéshez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Egy keverőedénybe tesszük a kimért tejet, majd a krémport és a tasakon lévő utasítás alapján felverjük. A leveles tésztalapokat félbe vágjuk és az alsó lapon a kihűlt meggyszószt egyenletesen elosztjuk, tetejére kanalazzuk a krémet, majd a felső tésztalappal befedjük. A kész Édes burger süteményt a legjobb ízhatás miatt legalább 1 órára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt.
Tipp
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?