Édes szellemek
Hozzávalók
A tojásfehérje masszához:
Dísztéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 100 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjét sóval egy keverőtálban kézi robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük. Miközben a habot verjük a cukrot lassan, folyamatosan hozzáadjuk. Ezt követően hozzáadjuk a Finesse citromhéjat. A tojásfehérje hab, akkor lesz kész, ha a hozzáadott cukor elolvadt és kemény a hab.
A tojásfehérjét egy nagy átmérőjű lyukkal (Ø 12 mm) rendelkező nyomózsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe tetszés szerinti nagyságú kúpokat formázunk és betesszük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket addig sütjük, amíg egy kicsit megemelkednek és halványsárga színűvé nem válnak. A süteményt a sütőpapírral kivesszük a tepsiből és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kész süteményt Dr. Oetker dekor tollal dekoráljuk. Szemeket és szájakat rajzolunk a szellemekre.
Tipp:
Édes szellemek
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
A tojásfehérje masszához:
Dísztéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 100 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjét sóval egy keverőtálban kézi robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük. Miközben a habot verjük a cukrot lassan, folyamatosan hozzáadjuk. Ezt követően hozzáadjuk a Finesse citromhéjat. A tojásfehérje hab, akkor lesz kész, ha a hozzáadott cukor elolvadt és kemény a hab.
A tojásfehérjét egy nagy átmérőjű lyukkal (Ø 12 mm) rendelkező nyomózsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe tetszés szerinti nagyságú kúpokat formázunk és betesszük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket addig sütjük, amíg egy kicsit megemelkednek és halványsárga színűvé nem válnak. A süteményt a sütőpapírral kivesszük a tepsiből és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kész süteményt Dr. Oetker dekor tollal dekoráljuk. Szemeket és szájakat rajzolunk a szellemekre.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?