Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édesburgonyás quiche

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 30x20 cm):

zsiradék

Töltelékhez:

300 g édesburgonya
150 g barna csiperkegomba
1 közepes fej lilahagyma
1 evőkanál aprított rozmaring
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt kurkuma
kb. 3 evőkanál tej vagy víz

Öntethez:

2 darab tojás (M-es)
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
aprított rozmaring
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az édesburgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és negyedeljük. A hagyma héját lehúzzuk és durva hasábokra vágjuk. A zöldségeket tálban összekeverjük a fűszerekkel és az olajjal, az előkészített tepsibe öntjük, és a sütő középső részében sütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A zöldségeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből. A tepsit zsiradékkal kikenjük.

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen összegyúrjuk, majd kb. 2/3 részét a forma aljában kinyújtjuk vagy a tepsi alján elnyomkodjuk. A maradék tésztát hengerekké formázzuk és 2 cm magas peremet készítünk belőle. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Öntet:
A Creme Vega-t és a tojásokat összekeverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és rozmaringgal fűszerezzük, a tölteléket a tésztán elosztjuk és ráöntjük az öntetet. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A sütő hőmérsékletét csökkentjük, és a quiche-t készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A quiche-t kb. 15 percig hűlni hagyjuk, majd szeleteljük és melegen tálaljuk.

Tippek:

Édesburgonya helyett használhatunk tököt is.
Tepsi helyett használhatunk kerek piteformát is (24 cm Ø).
Édesburgonyás quiche

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!