Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édesburgonyás quiche

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 30x20 cm):

zsiradék

Töltelékhez:

300 g édesburgonya
150 g barna csiperkegomba
1 közepes fej lilahagyma
1 evőkanál aprított rozmaring
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt kurkuma
kb. 3 evőkanál tej vagy víz

Öntethez:

2 darab tojás (M-es)
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
aprított rozmaring
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az édesburgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és negyedeljük. A hagyma héját lehúzzuk és durva hasábokra vágjuk. A zöldségeket tálban összekeverjük a fűszerekkel és az olajjal, az előkészített tepsibe öntjük, és a sütő középső részében sütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A zöldségeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből. A tepsit zsiradékkal kikenjük.

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen összegyúrjuk, majd kb. 2/3 részét a forma aljában kinyújtjuk vagy a tepsi alján elnyomkodjuk. A maradék tésztát hengerekké formázzuk és 2 cm magas peremet készítünk belőle. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Öntet:
A Creme Vega-t és a tojásokat összekeverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és rozmaringgal fűszerezzük, a tölteléket a tésztán elosztjuk és ráöntjük az öntetet. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A sütő hőmérsékletét csökkentjük, és a quiche-t készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A quiche-t kb. 15 percig hűlni hagyjuk, majd szeleteljük és melegen tálaljuk.

Tippek:

Édesburgonya helyett használhatunk tököt is.
Tepsi helyett használhatunk kerek piteformát is (24 cm Ø).
Édesburgonyás quiche

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!