Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Égetett tészta alaprecept

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

125 ml víz
25 g vaj vagy Rama margarin
1 csipet só
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval kis főzőedényben felforraljuk. (1. kép)

Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. (2. kép)

Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”) (3. kép), és keverőtálba tesszük.

2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. (4. kép)

Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról (5. kép). A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.

Mindig az adott recept alapján dolgozunk tovább.
Égetett tészta alaprecept Égetett tészta alaprecept Égetett tészta alaprecept Égetett tészta alaprecept Égetett tészta alaprecept Égetett tészta alaprecept

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!