![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15057.jpg)
Égetett tészta alaprecept
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. (2. kép)
Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”) (3. kép), és keverőtálba tesszük.
2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. (4. kép)
Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról (5. kép). A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Mindig az adott recept alapján dolgozunk tovább.
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15063.jpg)
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15064.jpg)
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15065.jpg)
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15066.jpg)
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15067.jpg)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Égetett tészta alaprecept
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. (2. kép)
Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”) (3. kép), és keverőtálba tesszük.
2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. (4. kép)
Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról (5. kép). A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Mindig az adott recept alapján dolgozunk tovább.
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15057.jpg)
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15063.jpg)
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15064.jpg)
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15065.jpg)
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15066.jpg)
![Égetett tészta alaprecept](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31524/egetett-teszta-alaprecept-15067.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?