Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Égetett tészta alaprecept

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

125 ml víz
25 g vaj vagy Rama margarin
1 csipet só
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval kis főzőedényben felforraljuk. (1. kép)

Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró vízbe. (2. kép)

Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”) (3. kép), és keverőtálba tesszük.

2 tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. (4. kép)

Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról (5. kép). A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele.

Mindig az adott recept alapján dolgozunk tovább.
Égetett tészta alaprecept Égetett tészta alaprecept Égetett tészta alaprecept Égetett tészta alaprecept Égetett tészta alaprecept Égetett tészta alaprecept

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!