
Egyszerű gofri / Gofri alaprecept



Hozzávalók
Kenéshez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a sót, addig keverjük, amíg sűrű és egységes masszát kapunk. A tojásokat egyesével, fél-fél perc alatt a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán belekeverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral és a sütőporral, majd felváltva a tejjel, vagy vízzel, közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, az evőkanállal egyenletesen elkenjük, majd aranysárgára sütjük. Végül egyesével, fémrácsra téve hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
A gofrik lefagyaszthatók.


Egyszerű gofri / Gofri alaprecept
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Kenéshez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a sót, addig keverjük, amíg sűrű és egységes masszát kapunk. A tojásokat egyesével, fél-fél perc alatt a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán belekeverjük. A lisztet összekeverjük a pudingporral és a sütőporral, majd felváltva a tejjel, vagy vízzel, közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Gofrinként 2 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőbe öntünk, az evőkanállal egyenletesen elkenjük, majd aranysárgára sütjük. Végül egyesével, fémrácsra téve hagyjuk kihűlni, vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
A gofrik lefagyaszthatók.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?