Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű mogyorókrémes keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

50 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g mogyorókrém, pl. Nutella®
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej

Mázhoz:

kb. ½ teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. A tésztából formázzunk 2 rudat és a munkalapon hagyjuk kb. 30 percig állni.

Béleljünk ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A rudakat vágjuk 25 egyenlő darabra, és formázzunk belőlük golyókat. Helyezzük a golyókat az előkészített tepsire és kissé lapítsuk el. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a sütiket.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a kekszeket a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban vízgőz felett, majd keverjük hozzá az olajat. A kekszeket mártsuk félig a mázba, és kenjük el a mázat a széleken. Helyezzük a kekszeket egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.

Tipp:

A kekszek jól záródó dobozban kb. 2 hétig tárolhatók.
Egyszerű mogyorókrémes keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!