Egyszerű mogyorókrémes keksz
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g mogyorókrém, pl. Nutella®
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej
Mázhoz:
kb. 50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
kb. ½ teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. A tésztából formázzunk 2 rudat és a munkalapon hagyjuk kb. 30 percig állni.
Béleljünk ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A rudakat vágjuk 25 egyenlő darabra, és formázzunk belőlük golyókat. Helyezzük a golyókat az előkészített tepsire és kissé lapítsuk el. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a sütiket.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kekszeket a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban vízgőz felett, majd keverjük hozzá az olajat. A kekszeket mártsuk félig a mázba, és kenjük el a mázat a széleken. Helyezzük a kekszeket egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. A tésztából formázzunk 2 rudat és a munkalapon hagyjuk kb. 30 percig állni.
Béleljünk ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A rudakat vágjuk 25 egyenlő darabra, és formázzunk belőlük golyókat. Helyezzük a golyókat az előkészített tepsire és kissé lapítsuk el. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a sütiket.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kekszeket a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban vízgőz felett, majd keverjük hozzá az olajat. A kekszeket mártsuk félig a mázba, és kenjük el a mázat a széleken. Helyezzük a kekszeket egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.
Tipp:
A kekszek jól záródó dobozban kb. 2 hétig tárolhatók.
Kedvencnek jelölöm
Egyszerű mogyorókrémes keksz
Hozzávalók
50 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g mogyorókrém, pl. Nutella®
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. A tésztából formázzunk 2 rudat és a munkalapon hagyjuk kb. 30 percig állni.
Béleljünk ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A rudakat vágjuk 25 egyenlő darabra, és formázzunk belőlük golyókat. Helyezzük a golyókat az előkészített tepsire és kissé lapítsuk el. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a sütiket.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kekszeket a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban vízgőz felett, majd keverjük hozzá az olajat. A kekszeket mártsuk félig a mázba, és kenjük el a mázat a széleken. Helyezzük a kekszeket egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. A tésztából formázzunk 2 rudat és a munkalapon hagyjuk kb. 30 percig állni.
Béleljünk ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A rudakat vágjuk 25 egyenlő darabra, és formázzunk belőlük golyókat. Helyezzük a golyókat az előkészített tepsire és kissé lapítsuk el. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a sütiket.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a kekszeket a sütőpapírral együtt a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban vízgőz felett, majd keverjük hozzá az olajat. A kekszeket mártsuk félig a mázba, és kenjük el a mázat a széleken. Helyezzük a kekszeket egy sütőpapírra, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.
Tipp:
A kekszek jól záródó dobozban kb. 2 hétig tárolhatók.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?