Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jóság szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Meggyes réteghez:

1 üveg meggybefőtt (350 g töltőtömeg)
80 g búzadara
50 g cukor

Krémhez:

800 ml tej

Tetejére:

400 ml hideg habtejszín
2 evőkanál porcukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm-esre nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával több helyen megszurkáljuk, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egészben hagyott tésztalapot egy tálra fektetjük, sütőkeretet helyezünk köré.

Meggyes réteg:
A meggybefőttet lecsepegtetjük, a levéből 250 ml-t felfogunk (ha szükséges, kiegészítjük kevés vízzel), a meggyszemeket apróra vágjuk. A meggylevet a búzadarával és a cukorral egy lábasban, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a meggyet, és lefedve hagyjuk kihűlni. Ezután egyenletesen a tésztalapra simítjuk.

Krém:
A tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a meggyes rétegen egyenletesen elsimítjuk.

A hideg habtejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat.

A süteményt tálalásig (minimum 3-4 órára vagy egy éjszakára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

A meggyes réteget ízesíthetjük egy kevés őrölt fahéjjal.
Jóság szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!