Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

300 ml hideg habtejszín
75 g szobahőmérsékletű mogyorókrém pl., Nutella®

Szószhoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kenjük ki, és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)

Elkészítés:

Tészta:
Forraljuk fel a vizet a vajjal vagy margarinnal egy kis lábasban. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjünk össze mindent, hogy sima tésztagombócot kapjunk, majd állandó keverés közben kb. 1 percig melegítsük ("égessük"), majd tegyük egy keverőtálba. A 2 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton adjuk a tésztához. Az utolsó tojást felverjük, és éppen csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A sütőport a kihűlt tésztába keverjük bele.

Formázás:
Töltsük a tésztát egy nagy, csillag alakú kinyomófejjel ellátott habzsákba, és kb. 8 cm hosszú 12 darab csíkot nyomjunk. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a fánkokat.

Sütési idő: kb. 25 -28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütés első 15 percében ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik!

Közvetlenül a sütés után minden fánk tetejét vágjuk le, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.

Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd evőkanálnyi adagokban óvatosan keverjük bele a mogyorókrémet. Töltsük a krémet egy csillagcsővel ellátott habzsákba és töltsük meg a fánkokat, majd helyezzük rá a tetőjüket.

Tálalás előtt szórjuk meg fánkokat porcukorral.

Tipp:

A krémhez keverjük hozzá 50 g őrölt, pörkölt mogyorót.
Ekler fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!