Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

300 ml hideg habtejszín
75 g szobahőmérsékletű mogyorókrém pl., Nutella®

Szószhoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kenjük ki, és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)

Elkészítés:

Tészta:
Forraljuk fel a vizet a vajjal vagy margarinnal egy kis lábasban. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjünk össze mindent, hogy sima tésztagombócot kapjunk, majd állandó keverés közben kb. 1 percig melegítsük ("égessük"), majd tegyük egy keverőtálba. A 2 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton adjuk a tésztához. Az utolsó tojást felverjük, és éppen csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A sütőport a kihűlt tésztába keverjük bele.

Formázás:
Töltsük a tésztát egy nagy, csillag alakú kinyomófejjel ellátott habzsákba, és kb. 8 cm hosszú 12 darab csíkot nyomjunk. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a fánkokat.

Sütési idő: kb. 25 -28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütés első 15 percében ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik!

Közvetlenül a sütés után minden fánk tetejét vágjuk le, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.

Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd evőkanálnyi adagokban óvatosan keverjük bele a mogyorókrémet. Töltsük a krémet egy csillagcsővel ellátott habzsákba és töltsük meg a fánkokat, majd helyezzük rá a tetőjüket.

Tálalás előtt szórjuk meg fánkokat porcukorral.

Tipp:

A krémhez keverjük hozzá 50 g őrölt, pörkölt mogyorót.
Ekler fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!