
Ekler fánk



Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet a vajjal vagy margarinnal egy kis lábasban. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjünk össze mindent, hogy sima tésztagombócot kapjunk, majd állandó keverés közben kb. 1 percig melegítsük ("égessük"), majd tegyük egy keverőtálba. A 2 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton adjuk a tésztához. Az utolsó tojást felverjük, és éppen csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A sütőport a kihűlt tésztába keverjük bele.
Formázás:
Töltsük a tésztát egy nagy, csillag alakú kinyomófejjel ellátott habzsákba, és kb. 8 cm hosszú 12 darab csíkot nyomjunk. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a fánkokat.
Sütési idő: kb. 25 -28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés első 15 percében ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik!
Közvetlenül a sütés után minden fánk tetejét vágjuk le, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.
Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd evőkanálnyi adagokban óvatosan keverjük bele a mogyorókrémet. Töltsük a krémet egy csillagcsővel ellátott habzsákba és töltsük meg a fánkokat, majd helyezzük rá a tetőjüket.
Tálalás előtt szórjuk meg fánkokat porcukorral.
Tipp:


Ekler fánk
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szószhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet a vajjal vagy margarinnal egy kis lábasban. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjünk össze mindent, hogy sima tésztagombócot kapjunk, majd állandó keverés közben kb. 1 percig melegítsük ("égessük"), majd tegyük egy keverőtálba. A 2 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton adjuk a tésztához. Az utolsó tojást felverjük, és éppen csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és csúcsokban tapadjon a tésztakampóhoz. A sütőport a kihűlt tésztába keverjük bele.
Formázás:
Töltsük a tésztát egy nagy, csillag alakú kinyomófejjel ellátott habzsákba, és kb. 8 cm hosszú 12 darab csíkot nyomjunk. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a fánkokat.
Sütési idő: kb. 25 -28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés első 15 percében ne nyissa ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik!
Közvetlenül a sütés után minden fánk tetejét vágjuk le, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.
Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval verjük keményre, majd evőkanálnyi adagokban óvatosan keverjük bele a mogyorókrémet. Töltsük a krémet egy csillagcsővel ellátott habzsákba és töltsük meg a fánkokat, majd helyezzük rá a tetőjüket.
Tálalás előtt szórjuk meg fánkokat porcukorral.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?