
Vegán fahéjas csigák



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
175 ml mandulaital
40 g vegán margarin
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
30 g cukor
1 késhegynyi só
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Töltelékhez:
70 g vegán margarin (lágy)
80 g barna cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
Mázhoz:
kb. 100 g porcukor
2 evőkanál mandulaital
Elkészítés
Előkészítés:
A mandulaitalt felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg mandulaital-margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Formázás:
A margarint a cukorral és a fahéjjal, konyhai robotgéppel (habverő) röviden felverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 35 x 20 cm) nyújtjuk. Elkenjük rajta a tölteléket. A tésztalapot a hosszú oldaláról szorosan feltekerjük. A hengert elfelezzük, majd negyedeljük, és mindegyik negyedet éles késsel 4 szeletre vágjuk, majd a vágott felével felfelé a sütőpapírra tesszük. A csigákat egy kicsit még formázzuk, és meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-25 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A vegán fahéjas csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot és a mandulaitalt sűrű mázzá keverjük, és díszítjük vele a csigákat.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg mandulaital-margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Formázás:
A margarint a cukorral és a fahéjjal, konyhai robotgéppel (habverő) röviden felverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 35 x 20 cm) nyújtjuk. Elkenjük rajta a tölteléket. A tésztalapot a hosszú oldaláról szorosan feltekerjük. A hengert elfelezzük, majd negyedeljük, és mindegyik negyedet éles késsel 4 szeletre vágjuk, majd a vágott felével felfelé a sütőpapírra tesszük. A csigákat egy kicsit még formázzuk, és meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-25 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A vegán fahéjas csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot és a mandulaitalt sűrű mázzá keverjük, és díszítjük vele a csigákat.
Tipp:
A csigák langyosan is nagyon finomak.

Kedvencnek jelölöm

Vegán fahéjas csigák
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
175 ml mandulaital
40 g vegán margarin
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
30 g cukor
1 késhegynyi só
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Töltelékhez:
70 g vegán margarin (lágy)
80 g barna cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
Mázhoz:
kb. 100 g porcukor
2 evőkanál mandulaital
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mandulaitalt felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg mandulaital-margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Formázás:
A margarint a cukorral és a fahéjjal, konyhai robotgéppel (habverő) röviden felverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 35 x 20 cm) nyújtjuk. Elkenjük rajta a tölteléket. A tésztalapot a hosszú oldaláról szorosan feltekerjük. A hengert elfelezzük, majd negyedeljük, és mindegyik negyedet éles késsel 4 szeletre vágjuk, majd a vágott felével felfelé a sütőpapírra tesszük. A csigákat egy kicsit még formázzuk, és meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-25 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A vegán fahéjas csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot és a mandulaitalt sűrű mázzá keverjük, és díszítjük vele a csigákat.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg mandulaital-margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Formázás:
A margarint a cukorral és a fahéjjal, konyhai robotgéppel (habverő) röviden felverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 35 x 20 cm) nyújtjuk. Elkenjük rajta a tölteléket. A tésztalapot a hosszú oldaláról szorosan feltekerjük. A hengert elfelezzük, majd negyedeljük, és mindegyik negyedet éles késsel 4 szeletre vágjuk, majd a vágott felével felfelé a sütőpapírra tesszük. A csigákat egy kicsit még formázzuk, és meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-25 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A vegán fahéjas csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot és a mandulaitalt sűrű mázzá keverjük, és díszítjük vele a csigákat.
Tipp:
A csigák langyosan is nagyon finomak.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?