Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán fahéjas csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

175 ml mandulaital
40 g vegán margarin
300 g búzaliszt
30 g cukor
1 késhegynyi só

Töltelékhez:

70 g vegán margarin (lágy)
80 g barna cukor
2 teáskanál őrölt fahéj

Mázhoz:

kb. 100 g porcukor
2 evőkanál mandulaital
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulaitalt felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg mandulaital-margarin keveréket, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Formázás:
A margarint a cukorral és a fahéjjal, konyhai robotgéppel (habverő) röviden felverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 35 x 20 cm) nyújtjuk. Elkenjük rajta a tölteléket. A tésztalapot a hosszú oldaláról szorosan feltekerjük. A hengert elfelezzük, majd negyedeljük, és mindegyik negyedet éles késsel 4 szeletre vágjuk, majd a vágott felével felfelé a sütőpapírra tesszük. A csigákat egy kicsit még formázzuk, és meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20-25 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A vegán fahéjas csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot és a mandulaitalt sűrű mázzá keverjük, és díszítjük vele a csigákat.

Tipp:

A csigák langyosan is nagyon finomak.
A Vegán fahéjas csigák receptje 16 darab péksütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!