Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Elefánt könnycsepp

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 ek. porcukor
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
3 púpos ek liszt

Krém:

125 g. margarin
5 ek. porcukor
pici rum
4 dl tej
2 db banán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom, a 6 tojás sárgáját, 6 ek. porcukorral habosra keverem. Hozzáadok 4 tk. kakaót, 1 késhegynyi sütőport, 3 púpos ek. lisztet. Ezzel jól összekeverem, és hozzáadom a habbá vert tojásfehérjét.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, és megsütöm, ha kisült megcukrozom, és nyújtófára feltekerem, hagyom kihűlni.
Mikor kihűlt, leveszem a sütőpapírt, és megkenem a hideg krémmel. Banánt teszek a közepébe, és feltekerem, kívülről is megkenem krémmel, majd csokidarával megszórom.
Krém:
1csomag vanilia pudingport 4 dl tejjel felfőzök, és félreteszem hűlni, amíg a margarint 5 ek. porcukorral habosra keverem, pici rumot adok hozzá . A krémeket összekeverem.
Elefánt könnycsepp Elefánt könnycsepp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!