Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Elegáns croissant-felfújt az Ezeregyéjszaka ízeivel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tésztához:

vajas croissant (töltelék nélkül)
22 cm-es tortaforma (lásd a képen)
1 teáskanál rózsavíz
1 evőkanál narancslé
mazsola
3 evőkanál vaníliaaroma
cukrozott narancshéj felkockázva
2,5 dl tejszín
zsíros tej
fehércsokoládé aprítva
tojás
barna cukor
reszelt héja

Díszítéshez:

Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A croissantokat négyfelé vágjuk, és a kivajazott formába szép sorba helyezzük. Locsoljuk meg a narancslével és rózsavízzel, szórjuk rá a tisztított mazsolát, amit előtte vaníliaaromába áztattunk.

Egy kisebb edényben a tejszínt forraljuk fel a tejjel, a csokoládét adjuk hozzá. Majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk 3 percig állni. Közben habverővel keverjük össze a tojást a cukorral, és a citromhéjjal. A tejszínes tejet keverjük addig, míg a csokoládé feloldódik benne, aztán apránként adjuk a tojásos-cukros keverékhez. Öntsük a croissant-okra. Fedjük le a tálat,és tegyük félre 30 percre. Süssük 40 percig 160 fokos sütőben, addig míg szépen megemelkedik, és aranyszínűre pirul a teteje. Hintsük a tetejét porcukorral,majd mint a tortát tálaljuk is.
Elegáns croissant-felfújt az Ezeregyéjszaka ízeivel Elegáns croissant-felfújt az Ezeregyéjszaka ízeivel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!