Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis húsvéti bárányok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

175 ml tej
80 g vaj vagy margarin
450 g búzaliszt
100 g cukor
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Morzsa tésztához:

60 g búzaliszt
100 g cukor
45 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez, díszítéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
2 evőkanál tej
kb. 8 szem mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet egy kis lábasban, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-vaj keveréket, és az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni legalább kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a tészta mérete. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át röviden a tésztát, formázzuk hengerré, és egy tésztakártyával vágjuk 8 egyenlő darabra.

Minden tésztadarabból vágjunk egy mogyorónyi darabot a fülekhez, és tegyük félre.

A tésztadarabokból formázzunk bárányokat úgy, hogy ellapítjuk őket, és a tetejükre fejet formázunk. Ezután megformázunk 2 lábat. A kis tésztadarabokból készítsünk füleket, és helyezzük a fejhez. Egy tepsire 4 bárányt helyezzünk.

Morzsa tészta:
Tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel, hogy finom, nem túl nagy morzsákat kapjunk.

Kenés, szórás:
A tojássárgáját verjük fel a tejjel, és kenjük meg vele a bárányokat. Szórjuk a morzsát bundaként a bárányokra, a fejet és a lábakat szabadon hagyva. A morzsát enyhén nyomkodjuk körbe a szélén. Nyomjuk egy-egy mazsolát a fejbe szemként. A tésztát meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 15-20 perc). Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a bárányokat.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A húsvéti bárányokat a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A bárányok fagyaszthatóak.
A morzsatészta helyett szórjuk meg jégcukorral a bárányokat.
Kis húsvéti bárányok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!