Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis húsvéti bárányok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

175 ml tej
80 g vaj vagy margarin
450 g búzaliszt
100 g cukor
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Morzsa tésztához:

60 g búzaliszt
100 g cukor
45 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez, díszítéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
2 evőkanál tej
kb. 8 szem mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet egy kis lábasban, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-vaj keveréket, és az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni legalább kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a tészta mérete. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át röviden a tésztát, formázzuk hengerré, és egy tésztakártyával vágjuk 8 egyenlő darabra.

Minden tésztadarabból vágjunk egy mogyorónyi darabot a fülekhez, és tegyük félre.

A tésztadarabokból formázzunk bárányokat úgy, hogy ellapítjuk őket, és a tetejükre fejet formázunk. Ezután megformázunk 2 lábat. A kis tésztadarabokból készítsünk füleket, és helyezzük a fejhez. Egy tepsire 4 bárányt helyezzünk.

Morzsa tészta:
Tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel, hogy finom, nem túl nagy morzsákat kapjunk.

Kenés, szórás:
A tojássárgáját verjük fel a tejjel, és kenjük meg vele a bárányokat. Szórjuk a morzsát bundaként a bárányokra, a fejet és a lábakat szabadon hagyva. A morzsát enyhén nyomkodjuk körbe a szélén. Nyomjuk egy-egy mazsolát a fejbe szemként. A tésztát meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 15-20 perc). Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a bárányokat.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A húsvéti bárányokat a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A bárányok fagyaszthatóak.
A morzsatészta helyett szórjuk meg jégcukorral a bárányokat.
Kis húsvéti bárányok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!