Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis húsvéti bárányok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

175 ml tej
80 g vaj vagy margarin
450 g búzaliszt
100 g cukor
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Morzsa tésztához:

60 g búzaliszt
100 g cukor
45 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez, díszítéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
2 evőkanál tej
kb. 8 szem mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet egy kis lábasban, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-vaj keveréket, és az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni legalább kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a tészta mérete. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át röviden a tésztát, formázzuk hengerré, és egy tésztakártyával vágjuk 8 egyenlő darabra.

Minden tésztadarabból vágjunk egy mogyorónyi darabot a fülekhez, és tegyük félre.

A tésztadarabokból formázzunk bárányokat úgy, hogy ellapítjuk őket, és a tetejükre fejet formázunk. Ezután megformázunk 2 lábat. A kis tésztadarabokból készítsünk füleket, és helyezzük a fejhez. Egy tepsire 4 bárányt helyezzünk.

Morzsa tészta:
Tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel, hogy finom, nem túl nagy morzsákat kapjunk.

Kenés, szórás:
A tojássárgáját verjük fel a tejjel, és kenjük meg vele a bárányokat. Szórjuk a morzsát bundaként a bárányokra, a fejet és a lábakat szabadon hagyva. A morzsát enyhén nyomkodjuk körbe a szélén. Nyomjuk egy-egy mazsolát a fejbe szemként. A tésztát meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 15-20 perc). Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a bárányokat.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A húsvéti bárányokat a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A bárányok fagyaszthatóak.
A morzsatészta helyett szórjuk meg jégcukorral a bárányokat.
Kis húsvéti bárányok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!