Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Emeletes élvezet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

1. Réteghez:

25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Rama
5 dkg porcukor
kevés tej

2. Réteghez:

20 dkg túró
10 dkg porcukor
2 dl növényi tejszín

3. Réteghez:

2 cs vaníliás krémpor
5 dl tej

4. Réteghez:

2 dl növényi tejszín
5 dkg porcukor

Tetejére:

kb. 5 dkg reszelt csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a Ramával és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le és belenyomkodjuk a keksztésztát. A túrót, ha darabos krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a keksztésztára simítjuk. A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle, majd a túrókrémre simítjuk. A tejszínt felverjük a porcukorral és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk és hűtőbe tesszük tálalásig.

Tárolás

Hűtőben.
Emeletes élvezet Emeletes élvezet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!