Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper-ananász dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

700 g eper (előre lemért)
250 g ananász (előre lemért)
50 ml lime leve (kb. 2 lime-ból)
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret gondosan mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra, 700 g-ot mérjünk ki. Az ananászt hámozzuk meg, a húsát vágjuk le, vágjuk apró darabokra, és 250 g-ot mérjünk ki. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket (twist-off), vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Keverjük össze a gyümölcsöt, a gyümölcslevet és a cukorral elkevert dszemfixet egy nagy lábosban. Állandó keverés mellett forraljuk fel az egészet, és főzzük legalább 3 percig.

Végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.

Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Eper-ananász dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!