Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper-ananász dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

700 g eper (előre lemért)
250 g ananász (előre lemért)
50 ml lime leve (kb. 2 lime-ból)
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret gondosan mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra, 700 g-ot mérjünk ki. Az ananászt hámozzuk meg, a húsát vágjuk le, vágjuk apró darabokra, és 250 g-ot mérjünk ki. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket (twist-off), vagy öblítsük le nagyon forró vízzel.

Elkészítés:

Keverjük össze a gyümölcsöt, a gyümölcslevet és a cukorral elkevert dszemfixet egy nagy lábosban. Állandó keverés mellett forraljuk fel az egészet, és főzzük legalább 3 percig.

Végezzük el a zselésedési próbát: öntsünk 1-2 teáskanálnyit a forró keverékből egy tányérra. Ha nem szilárdul meg, forraljuk még 1 percig.

Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Eper-ananász dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!