Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-áfonya lekvár kevesebb kalóriával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

500 g meggy (előkészítve mérjük le)
500 g fekete áfonya (előkészítve mérjük le)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet megmossuk, a szárát eltávolítjuk, kimagozzuk, majd félbevágjuk, és 500 g-ot kimérünk. Az áfonyát megmossuk, és 500 g-ot kimérünk.

Elkészítés:

A gyümölcsök kb. felét pépesítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tippek:

A gyümölcsszezont követően is elkészíthetjük a lekvárt fagyasztott gyümölcsökből. A fagyasztott gyümölcsöket felolvasztás után, lecsepegtetve mérjük ki.

A lekvár állagának ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, keverjünk 5 g (1 csapott teáskanál) Dr. Oetker Citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük azonnal üvegekbe.
A Meggyes-áfonya lekvár kevesebb kalóriával sültekhez, hidegsültekhez is illik.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!