Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper-lime ital

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2,8 liter
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2,8 liter elkészítéséhez

1500 g eper (előkészítve mérve)
700 ml almalé (100%-os)
100 ml limelé
250 ml Casis likőr (feketeribizli ízű vodka)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1500 g-t kimérünk belőle, és pürésítjük.

Elkészítés:

Az eperpürét, az almalével, limelével és a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Belekeverjük a vodkát, jól záró üvegbe töltjük, majd hűtőszekrényben tároljuk Fogyasztás előtt felrázzuk.

Tippek:

Desszertöntetként,pl. vaníliafagylalthoz is ízletes.
A receptet málnával is kipróbálhatjuk.
Eper-lime ital

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!