Eper-lime ital
Hozzávalók
1500 g eper (előkészítve mérve)
700 ml almalé (100%-os)
100 ml limelé
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
250 ml Casis likőr (feketeribizli ízű vodka)
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1500 g-t kimérünk belőle, és pürésítjük.
Elkészítés:
Az eperpürét, az almalével, limelével és a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Belekeverjük a vodkát, jól záró üvegbe töltjük, majd hűtőszekrényben tároljuk Fogyasztás előtt felrázzuk.
Tippek:
Desszertöntetként,pl. vaníliafagylalthoz is ízletes.
A receptet málnával is kipróbálhatjuk.
A receptet málnával is kipróbálhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Eper-lime ital
Hozzávalók
kb. 2,8 liter elkészítéséhez
1500 g eper (előkészítve mérve)
700 ml almalé (100%-os)
100 ml limelé
250 ml Casis likőr (feketeribizli ízű vodka)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1500 g-t kimérünk belőle, és pürésítjük.
Elkészítés:
Az eperpürét, az almalével, limelével és a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Belekeverjük a vodkát, jól záró üvegbe töltjük, majd hűtőszekrényben tároljuk Fogyasztás előtt felrázzuk.
Tippek:
Desszertöntetként,pl. vaníliafagylalthoz is ízletes.
A receptet málnával is kipróbálhatjuk.
A receptet málnával is kipróbálhatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?