Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper-lime ital

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2,8 liter
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2,8 liter elkészítéséhez

1500 g eper (előkészítve mérve)
700 ml almalé (100%-os)
100 ml limelé
250 ml Casis likőr (feketeribizli ízű vodka)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1500 g-t kimérünk belőle, és pürésítjük.

Elkészítés:

Az eperpürét, az almalével, limelével és a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Belekeverjük a vodkát, jól záró üvegbe töltjük, majd hűtőszekrényben tároljuk Fogyasztás előtt felrázzuk.

Tippek:

Desszertöntetként,pl. vaníliafagylalthoz is ízletes.
A receptet málnával is kipróbálhatjuk.
Eper-lime ital

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!